Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δέκα σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μήνυσαν την πρόεδρο εργαζομένων
Δέκα σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μήνυσαν την πρόεδρο εργαζομένων

Δέκα σύμβουλοι της δημοτικής αρχής μήνυσαν την πρόεδρο εργαζομένων

“Πόλεμος απαντήσεων-ανταπαντήσεων

Μήνυση κατά της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν 10 σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου.

Η μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου υπογράφεται από τους Θ. Θεοδώρου, Δ. Λιβογιάννη, Α. Σαββάκη, Αν. Μπατζιάκα, Δημ. Πέγιο, Γ. Σουίπα, Θαν. Σταυρίδη, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, Ανδρ. Ζέρβα και Απ. Μαλαματίνη.

Η κ. Στάχτου εξήγησε ότι η μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται σε δηλώσεις της ίδιας τον Οκτώβριο 2015 στην ΕΡΑ Βόλου για την κατάσταση του Δήμου – όπου είχε καταγγείλει κι είχε κάνει λόγο για αποδιοργάνωση υπηρεσιών και τραμπουκισμούς υπαλλήλων.

Σχολιάζοντας έκανε λόγο για γελοιότητες κι όπως είπε «φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή διακατέχεται από πανικό κι εκφοβισμό. Ο Δήμος Αλμυρού και ο Δήμος Βόλου έχουν πολλά κοινά. Στόχος του Συλλόγου είναι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλοι θυμόμαστε την επίθεση του κ. Στεφόπουλου σε υπάλληλο του Δήμου».

Τέλος ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ο Σύλλογος να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο. Τ. Α. Μαγνησίας

“Ζαλισμένη από δίκες και καταδίκες, η Δημοτική Αρχή Βόλου δίνει ρεσιτάλ κυνηγητών και διώξεων κατά των συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς της”. Τα παραπάνω τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας, με αφορμη τη μηνυση που υπεβαλε η δημοτικη αρχή σε βάρος της προέδρου του συλλόγου και προσθέτει: “Τελευταίο κρούσμα η μηνυτήρια αναφορά δέκα(!) συμβούλων της πλειοψηφίας με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή -του έκπτωτου δημάρχου- Θ. Θεοδώρου, κατά της προέδρου του συλλόγου μας Θάλειας Στάχτου, η οποία έρχεται σε συνέχεια της παραπομπής της με πειθαρχική δίωξη. Όλα αυτά έχουν φυσική αιτία, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η δράση του σωματείου για την προάσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των δημοτικών υπαλλήλων και του έργου τους προς τους .

Τους ενοχλεί ότι έχουν απέναντί τους έναν σύλλογο και συνδικαλιστές που δεν γίνονται υποχείριό τους στις όποιες ιδιοτέλειές τους.

Προσπαθούν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν.

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και ταυτόχρονα να δυναμώνουν το σύλλογό μας.

Δεν πρόκειται το Δ.Σ. να τους ακολουθήσει σε μια τέτοια αντιπαράθεση γιατί έτσι κι αλλιώς «εξετάσεις» δίνουμε στους συναδέλφους μας και μόνο σ΄αυτούς.

Αυτούς εκπροσωπούμε και αυτούς προσπαθούμε να υπερασπίσουμε είτε στο Δήμο Βόλου είτε σε οποιονδήποτε Δήμο του Νομού Μαγνησίας.

Αντίθετα, αυτοί είναι υπόλογοι για θέματα αντιποίησης αρχής, τήρησης νομιμότητας και της εργατικής νομοθεσίας”.

Η δημοτική αρχή

Εμφανώς ταραγμένη, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι θα πρέπει πλέον ενώπιον του Νόμου και όχι σε κομματικό ακροατήριο, να εξηγήσει τα όσα υβριστικά και συκοφαντικά εξαπέλυσε κατά της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, θορυβεί και προκαλεί με άναρθρες κραυγές κάνοντας λόγο για «κυνηγητά και διώξεις»! Γιατί άραγε; Δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ή έχει κάτι να φοβάται;

Η συνδικαλίστρια αυτή, που είχε μάθει να εργάζεται πέντε ημέρες το μήνα και να «γράφει» και υπερωρίες, προφανώς δεν αντέχει στον πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο, που, δια της νόμιμα εκλεγμένης δημοτικής μας αρχής, ασκείται και προσπαθεί με την κάλυψη των πιο αναχρονιστικών και αποτυχημένων κομματικών και συνδικαλιστικών ομάδων, με κολοσσιαίες ευθύνες στην υποβάθμιση της πόλης και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, να αποπροσανατολίσει και να εμφανιστεί σαν θύμα.

Αλλά οι πρακτικές αυτές έχουν ξεπεραστεί από την ίδια τη ζωή, που φέρνει χιλιάδες συμπολιτών να παρακαλούν για ένα μεροκάματο, την ώρα που συνδικαλιστές γιαλαντζί, σαν τη Στάχτου και τους ομοίους της, προσπαθούν να διατηρήσουν προκλητικά και απαράδεκτα προνόμια σε βάρος της κοινωνίας.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο ότι πρόθυμοι συμπαραστάτες έσπευσαν οι «ανεξάρτητοι» ΣΥΡΙΖΑίοι δημοτικοί σύμβουλοι, στην ουσία ενεργούμενα του εκ των πρωτεργατών της μέγιστης πολιτικής απάτης που συντελείται στον τόπο, Κώστα Πουλάκη, που κρύβονται μέρες τώρα, έχοντες προφανώς, ακόμη, απομεινάρια τσίπας και ευαισθησίας για τα όσα η κυβέρνησή τους διαπράττει σε βάρος του ελληνικού λαού. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουν ίχνος τσίπας όταν εκστομίζουν απίστευτης χυδαιότητας ύβρεις, κατά της δημοτικής αρχής της πόλης, μόνο και μόνο επειδή τους στέρησε το προσωπικό τους βόλεμα!

Αυτοί που χρησιμοποιούν με τον πιο αντιδημοκρατικό και στα όρια του φασισμού τρόπο, αντισυνταγματικούς Νόμους και με παρεμβάσεις και πιέσεις στην ίδια τη Δικαιοσύνη επιχειρούν να εξοντώσουν προσωπικά τον αιρετό, τελκών σε αργία δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, είναι τουλάχιστον γελοίο να αρνούνται σε μας το δικαίωμα να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, όταν κρίνουμε ότι πρέπει να προστατευτούμε από αήθεις επιθέσεις!

Και θα ήταν χρήσιμο, με βάση τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους, να εξηγήσουν δημόσια τι εννοούν όταν δηλώνουν «να τελειώνουμε δια παντός με ό,τι πιο φθαρμένο γνώρισε η πόλη». Μήπως ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κάποιο «πραξικόπημα»; Σαν αυτά που καθημερινά διαπράττουν; Συμφωνούμε ότι δεν μπορούν να κάνουν έκκληση για ντροπή. Είναι μια συναισθηματική κατάσταση που δεν γνωρίζουν…

Τέλος για την της Στάχτου και του Συλλόγου Εργαζομένων, που παραδόξως δεν φέρει υπογραφές (γιατί άραγε;) έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πίσω κρύβονται οι ξεπεσμένοι πολιτικοί απατεώνες που «βούλιαξαν» χρόνια τώρα την πόλη και με εργαλεία σαν τους χρεοκοπημένους αυτούς συνδικαλιστές προσπαθούν να «εκδικηθούν» για την εκλογική γελοιοποίηση που τους επιφύλαξε ο λαός.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η μήνυση στρέφεται αποκλειστικά σε βάρος της υβρίστριας, Θάλειας Στάχτου και όχι βέβαια κατά των εργαζομένων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται σκληρά και ευσυνείδητα, υπηρετώντας την πόλη και το καθήκον τους. Γι' αυτό και απορούμε έντονα πως το ΔΣ του Συλλόγου έσπευσε με να δώσει κάλυψη στην συγκεκριμένη κυρία. Ας ελπίσουμε ότι δεν συμμερίζονται τις θλιβερές πολιτικές και συνδικαλιστικές της αντιλήψεις και πρακτικές και απλώς χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα που είχε κάνει το Δήμο και την πόλη μαγαζάκι του.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τη μηνυτήρια αναφορά της δημοτικής αρχής Βόλου

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που θέλει να επιβάλλει η δημοτική αρχή. Δεν θα περάσει το κλίμα φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Όπως και τις προηγούμενες φορές θα βρει τοίχο.

Οι τελευταίες κινήσεις της φανερώνουν ότι όσο περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα είναι στο σχεδιασμό να περάσουν με μακρύ χέρι και την παρούσα δημοτική αρχή, τόσο εκείνη θα χρησιμοποιεί το μαστίγιο για να τα περάσει.

Οι του Δήμου δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι κάθε δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιήσει αντίστοιχα μέτρα εναντίον συνδικαλιστών, με …ιδιαίτερη προτίμηση τους συνδικαλιστές του . Όπως επίσης ότι αρωγό είχαν πάντα τις αντίστοιχες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, είτε βρίσκονται τώρα στο Δ.Σ. είτε όχι.

Τα παραπάνω δεν πρέπει να ξεχαστούν γιατί είναι ηλίου φαιενότερη η προσπάθεια να αποπροσανατολιστούν οι , να στρέψουν αλλού την προσοχή τους με αφορμή το νέο μπαράζ διώξεων της δημοτικής αρχής. Έτσι, αντί αυτή η επίθεση να γίνει άλλη μια επιβεβαίωση της ανάγκης να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας, να αντιμετωπίσουμε τον εκφυλισμό του Συλλόγου μας, των μαζικών διαδικασιών, να στρέψουμε τα μας ενάντια στον αντίπαλό μας σήμερα: το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να μετατραπεί αυτή η επίθεση σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ και σε βάφτισμα νέων «σωτήρων» που θα λύσουν δήθεν αντί για εμάς τα προτά μας.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου στην ανακοίνωση που έβγαλε δείχνει ότι αφήνει να χρησιμοποιηθεί και το όνομα του Συλλόγου μας στην παραπάνω προσπάθεια. Έτσι, αντί να συμφωνήσει σε μια ομόφωνη καταγγελία της συνδικαλιστικής δίωξης και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους, έβγαλε τελικά μια ανακοίνωση που βάζει νερό στο μύλο διάφορων σεναρίων που θέλουν να αλλάξουν τα ρούχα του Μανωλιού στη δημοτική αρχή, χωρίς φυσικά να αλλάζει στο παραμικρό η αντιλαϊκή κατεύθυνσή της. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και πρέπει να μην αφήσουν να εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια.

Όλοι να αντιπαλέψουμε τον δίχως τέλος αυταρχικό κατήφορο της δημοτικής αρχής, απόρροια των αντιλαϊκών μέτρων κεφαλαίου – Ε.Ε. – κυβέρνησης που έχει αναλάβει να προωθήσει στο Δήμο Βόλου. Κάθε υπηρεσία να γίνει ζωντανός οργανισμός αντεπίθεσης των εργαζομένων απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επέλαση με πρώτο κύμα το ασφαλιστικό. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Κοινή δήλωση των δημοτικών συμβούλων της ΛΑΣ στο δήμο Βόλου

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Βόλου για τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Η κίνηση αυτή συνιστά καθαρή συνδικαλιστική δίωξη και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ακολουθώντας την πρακτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών με τις μετακινήσεις συνδικαλιστών, τις εισαγγελικές παραγγελίες και άλλα τέτοια μέτρα, και αυτή η δημοτική αρχή αποδεικνύει περίτρανα ότι η υλοποίηση της στρατηγικής των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων στην τοπική διοίκηση πηγαίνει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Η συγκεκριμένη δίωξη έχει στόχο τους εργαζόμενους στο Δήμο και δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου, να κάνουν βήμα αντεπίθεσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, παίρνοντας την υπόθεση της οργάνωσής του αγώνα τους στα χέρια τους. Ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η επίθεση της δημοτικής αρχής ώστε να προχωρήσουν σχεδιασμοί με την προβολή δήθεν νέων προσώπων και σχημάτων που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην υλοποίηση της ίδιας ακριβώς αντιλαϊκής πολιτικής.

Στήριξη στην πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Στήριξη προς την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας Κάϊρα Γιάννη και την παράταξη Ενωτική κίνηση Εμποροϋπαλήλλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Η δημοτική αρχή Βόλου συνεχίζοντας την αυθαιρεσία της την συνδικαλιστική δίωξη και την απαξίωση εργαζομένων στο Δήμο Βόλου που αγγίζει τα όρια της νομιμότητας, φέρνει ήθη και αξίες σωστής κοζα-νοστρα πλέον εκβιάζοντας εργαζόμενους στο Δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις (υπόθεση εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ), προσπαθεί να φιμώσει τώρα τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στοχοποιώντας τώρα (αφού προηγήθηκαν δυσμενείς εκφοβιστικές αποσπάσεις συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων) την πρόεδρο του Θάλεια Στάχτου με μήνυση!!!

Θα ήταν πρωτάκουστη η της δημοτικής αρχής αυτής για εμάς αν είχε έρθει σήμερα στα ηνία του Δήμου Βόλου, μόνο που από τις πρώτες ημέρες έδειξε τις φασίζουσες νοοτροπίες τις έναντι των εργαζομένων συνδικαλιστών και σε οποιαδήποτε διαφορετική φωνή και άποψη μέσα και έξω από τον Δήμο.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξη μας στην κ. Θάλεια Στάχτου και στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στον δύσκολο αγώνα που κάνει ενάντια στον μπεορλοσκουνισμό. Τέλος ενημερώνουμε σε όσους καβαλήσανε καλάμι επειδή πήραν μια προσωρινή καρέκλα εξουσίας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και ο δημοκρατικός λαός του Βόλου δεν συγχωρεί αντιδημοκρατικές συμπεριφορές σε κανέναν και έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι στέλνει στη λήθη όσους πιστεύουν ότι ο ίσκιος τους είναι μεγαλύτερος από το μπόι τους!

Σε περίπτωση που ο αγαπημένος ηγέτης του νεοφασισμού στην πόλη “δεν μας βλέπει” προτείνουμε να του χαρίσουμε κολλύριο γιατί είμαστε χιλιάδες απέναντι σε αυτόν και τις πρακτικές του”.

Νέα απάντηση δημοτικής αρχής

«Αποκαλυπτική του συνδικαλιστικού ήθους και των πραγματικών προθέσεων, που μόνο με τα συμφέροντα της πόλης και των συναδέλφων της δεν συνάδουν, της δήθεν διωκόμενης αγωνίστριας, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, Θάλειας Στάχτου, είναι η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Από την ανακοίνωση αυτή όχι μόνο αποκαλύπτεται η «στάχτεια» κουτοπονηριά να σταλεί ανακοίνωση – καταγγελία κατά της Δημοτικής Αρχής, χωρίς τις υπογραφές των άλλων μελών του ΔΣ γιατί απλούστατα δεν την προσυπέγραψαν όλοι (κάτι που επισημάναμε και απέκρυψαν τα γνωστά μέσα ενημέρωσης (;) της διαπλοκής), αλλά και τα πραγματικά κίνητρα της ηθικά και συνδικαλιστικά έκθετης «εργατομάνας.

Ποια είναι αυτά; Αντιγράφουμε επί λέξει από την ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ: «Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου αντί να συμφωνήσει σε μια ομόφωνη καταγγελία της συνδικαλιστικής δίωξης και στην ανάγκη να υπάρξει άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους, έβγαλε τελικά μια ανακοίνωση που βάζει νερό στο μύλο διάφορων σεναρίων που θέλουν να αλλάξουν τα ρούχα του Μανωλιού στη δημοτική αρχή, χωρίς φυσικά να αλλάζει στο παραμικρό η αντιλαϊκή κατεύθυνσή της».

Το ίδιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ που σημειώνουν: «Ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η επίθεση της δημοτικής αρχής ώστε να προχωρήσουν σχεδιασμοί με την προβολή δήθεν νέων προσώπων και σχημάτων που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στην υλοποίηση της ίδιας ακριβώς αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν νομίζουμε να μένει πλέον αμφιβολία και στον πιο καλόπιστο πολίτη ότι η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «εργαλείο» του βρόμικου συστήματος διαπλοκής (οι γνωστοί πολιτικοί απατεώνες, συνδικαλιστές και τα δημοσιογραφικά σκουπίδια) που απεργάζεται σχέδια για την κατάληψη του Δήμου με το αντιδημοκρατικές και φασίζουσες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό βόλεμα και η παρεϊστικη νομή της εξουσίας, με τα λάφυρα που φέρει και βέβαια όχι η πόλη, που την έφεραν στη σημερινή κατάσταση που παλεύει να αναστρέψει η Δημοτική Αρχή, κόντρα στις Στάχτες του συστήματος.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση