Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μια ευεργετική μέρα στο Βουνό
Μια ευεργετική μέρα στο Βουνό

Μια ευεργετική μέρα στο Βουνό

Μια ευεργετική μέρα στο βιώσαν όσοι βρέθηκαν στη δράση για την ανάδειξη των Μονοπατιών – Καλντεριμιών μέσω της εκπαιδευτικής – βιωματικής – αισθησιακής θετικής εμπειρίας. Η δράση που πραγματοποιήθηκε στο ομορφότερο μπαλκόνι του Πηλίου και που φιλοξενήθηκε στο παραδοσιακό χώρο του αρχοντικού Βατσαρέα – Μαυράκη, όπου στεγάζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) Μακρινίτσας, προσέφερε στιγμές επικοινωνίας, διαπροσωπικών σχέσεων, προβληματισμού, δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων, πρόσληψη καινούριων γνώσεων και ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών.

Οι προσεγγίσεις, μάλιστα, των ομιλητών των Φίλων των Καλντεριμιών Ν. Πηλίου – Chris Wicks και Γιάννη Ιατρού, του Μουσείου ς Ιστορίας Μάρκου Βαξεβανόπουλου, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γραμματής Μακέλης και Παναγιώτη Βίγκλα και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ζαφείρη Γιώργου, ανέδειξαν τη διαθεματικότητα της σημασίας των καλντεριμιών ως μέσο περιβαλλοντικής συνείδησης, εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, διαύλου επικοινωνίας, οικονομικής ανάπτυξης, γεωλογικού πλούτου, πολιτιστικού φορέα, διατροφικών συνηθειών, τοπικής ταυτότητας, πνευματικής και σωματικής ισορροπίας.

Τη δράση συνόδεψε πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, χάρη στη φροντίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας, του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού ς, του Γυναικείο Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού «ΤΟ ΡΟΔΙ», τους κτηνοτρόφους Ελένη και Μαρία Πέτση και το Art Café Μακρινίτσας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Τα βιωματικά που ακολούθησαν με την πολύτιμη συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του Μουσείου ς Ιστορίας αλλά και της οδηγού , Κατερίνας στοπούλου – οδηγού μονοπατιών του Φυσιολατρικού Ομίλου ΠΑΝ, ευαισθητοποίησαν – στην πράξη πλέον- στον πλούτο που υπάρχει γύρω από τα καλντερίμια (κρήνες, γεφύρια, βότανα, σπηλιές κ.α) απολαμβάνοντας τους καρπούς της φύσης και μυρίζοντας και μαζεύοντας τα θεραπευτικά βότανά της.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ4

Το Γραφείο Ε(θελω)ντή της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, και Δημόσιας Υγείας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας ευχαριστεί τη γραμματέα της Κοινότητας Μακρινίτσας Κοντοζήση Ασημίνα, την Ματούλα Μακέλη υπεύθυνη ΚΠΕ και τον Βίγκλα Παναγιώτη Αναπληρωτή ΚΠΕ, για την υποδοχή και ξενάγηση στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και όλους τους ομιλητές και εθελοντές που με το λόγο τους και την παρουσία τους ένωσαν το Βόρειο, το Κεντρικό και το Νότιο σε μια συμβολική ανάδειξη των θησαυρών της Φύσης. Προτρέπει δε, όσους πολίτες θέλουν να συμμετάσχουν σε άλλες δράσεις να απευθυνθούν στο Γραφείο του Ε(θελω)ντή, (Τοπάλη 97 με ς), ημέρες και ώρες γραφείου.

Στο Πάρκο του Αγ. νσταντίνου ζωγραφίζουν για το περιβάλλον

Για τις 17 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.30 στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου ανανεώθηκε το ραντεβού της Κυριακής 7 Ιουνίου και που λόγω καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε.
Με σύμμαχο τον καιρό αυτή τη φορά και τη θετική ενέργεια, όλοι περιμένουν για να ζωγραφίσουν για το περιβάλλον.

“Μικροί Μεγάλοι εν ώρα Ζωγραφικής” λοιπόν, μαζί με τους Προσκόπους ς και τη Ρένια Δημητροπούλου – νηπιαγωγό στο ρόλο των εμψυχωτών, την Όλγα Αράμπογλους ως αφηγήτρια, το Στέκι Παιδιού με τα εικαστικά τους εργαστήρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση