Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μία απάντηση σχετικά με το ρόλο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Μία απάντηση σχετικά με το ρόλο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Μία απάντηση σχετικά με το ρόλο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Ο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Βασίλης Καραλής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (ΕΑΕΜ), αλλά και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Κώστα Λεβέντη, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, σχετικά με τον ρόλο της ΕΑΕΜ και την συνεργασία που έχει αναπτύξει με το .

ια το λόγο αυτό, οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και την κοινή γνώμη ευρύτερα, για τα εξής:

Η ΕΑΕΜ συμμετείχε στην υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων ΤοΠΣΑ αλλά και μίας σειράς παραδοτέων (μελέτες, οδηγοί, ενημερωτικά δελτία κ.α.) για τα οποία ο κ. Λεβέντης όχι μόνο ήταν ενήμερος αλλά επικρότησε, για τις ενέργειές τους αυτές, τις παλαιότερες διοικήσεις της Αναπτυξιακής.

Μάλιστα, από την υλοποίηση κάποιων δράσεων/παραδοτέων, σε καμία περίπτωση ο ίδιος απείχε των οφελημάτων, το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς.

Επίσης, η ΕΑΕΜ προγραμματίζει και υλοποιεί τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ, με όφελος τόσο για τους εξαιτίας του χαμηλού κόστους παρακολούθησης όσο και για την ίδια την Εταιρεία, καθώς αυτές οι δράσεις της αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Από τα προαναφερθέντα αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου δεν είναι διεκπεραιωτής ενταλμάτων αλλά το αντίθετο, πασχίζει διαρκώς για την άντληση πόρων μέσω της υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων προς όφελος των μελών του Επιμελητηρίου.

Τα περί απαξίωσης της ΕΑΕΜ που αφήνει να εννοηθούν ο κ. Λεβέντης, σχολιάζοντας την συχνότητα των συνεδριάσεων, πραγματικά μας αφήνουν αδιάφορους. Και αυτό διότι δε μπορεί να μιλά για απαξίωση, όταν ο ίδιος συμμετείχε σε μία μόνο συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά τον τελευταίο χρόνο, είναι απών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στο οποίο επίσης συμμετέχει, ενώ η πληροφόρηση που είχε, ως προς το ύψος του κονδυλίου που εγκρίθηκε τελικά, κατέληξε σε… παραπληροφόρηση, καθ' όσον το κονδύλι δεν ανέρχεται σε 90.000 αλλά σε 50.000 .

Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ως παλαιότερος του Επιμελητηρίου και ιδρυτής της Αναπτυξιακής φανταζόμαστε πως γνώριζε και γνωρίζει ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου, που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, καταβάλλεται από το και δεν χρηματοδοτείται σε καμία περίπτωση από την Αναπτυξιακή, όπως εσφαλμένα δήλωσε ο κ. Λεβέντης. Εάν δε γνωρίζει τα παραπάνω, είμαστε στη διάθεσή του να τον ενημερώσουμε για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.

Τέλος, δεν αποτελεί μυστικό ότι οι εργαζόμενοι της ΕΑΕΜ συνδράμουν στην ολοκλήρωση εργασιών του Επιμελητηρίου, γεγονός που αποτελεί πάγια τακτική του συνόλου των Επιμελητηρίων της χώρας, εξαιτίας της υποστελέχωσής τους, καθώς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο από τη Διοίκησή μας όσο και από την σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί τρόπος για την απορρόφησή τους, ακόμη δεν δοθεί οριστική λύση.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Λεβέντη περί απουσίας ελέγχου και νομιμότητας των αποφάσεων χρηματοδότησης της ΕΑΕΜ από το Επιμελητήριο, θα έπρεπε να γνωρίζει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί έλεγχος από δύο Ορκωτούς Λογιστές, σύμφωνα με την υφιστάμενη επιμελητηριακή νομοθεσία, το πόρισμα του οποίου κατέδειξε την άριστη λειτουργία του Επιμελητηρίου σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τα όσα υποστηρίζει το μέλος του Δ.Σ, η παρούσα Διοίκηση του Επιμελητηρίου και της ΕΑΕΜ έχουν ως βασικό τους γνώμονα τη χρηστή και διάφανη λειτουργία της Εταιρείας, μακριά από παραγοντισμούς και προσωπικές επιδιώξεις. Έχουμε εισάγει μία νέα εποχή στη λειτουργία της Εταιρείας και ο,τιδήποτε γίνεται έχει γνώμονα μόνο το συμφέρον του Επιμελητηρίου και γενικότερα των μελών. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση που σκοπό έχει να αφήσει υπόνοιες για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση, λαμβάνεται από εμάς ως εκ του πονηρού.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Λεβέντης, ότι πρέπει να σταματήσει να αναλώνεται σε πολιτικές εντυπωσιασμού, διότι το Επιμελητήριο έχει διαγράψει οριστικά την εποχή της εσωστρέφειας, βαδίζει στο και αφουγκράζεται τις ανάγκες των μελών για ποιοτικότερες υπηρεσίες και δράσεις, για το κοινό καλό της επιχειρηματικότητας και της περιοχής μας.

Κλείνοντας, καθιστούμε σαφές ότι δεν θα ασχοληθούμε ξανά με κακόπιστες κριτικές που έχουν ως σκοπό να εμποδίσουν τη μετάβαση του Επιμελητηρίου στη νέα εποχή».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση