Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μετεγκατάσταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Μετεγκατάσταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Μετεγκατάσταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Με προτεραιότητα την ορθολογική κι ωφέλιμη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών και στόχο την εξοικονόμηση πόρων, η ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων τα τελευταία χρόνια έχει προβεί στην περιστολή ανελαστικών δαπανών που μπορούσαν να αποφευχθούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στα πλαίσια αυτά έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από μετεγκαταστάσεις που περικόπτουν αισθητά τα δαπανώμενα ποσά εκμίσθωσης χώρων για την λειτουργία Υπηρεσιών, όπως η μεταφορά της Αποθήκης Υλικού Δακοκτονίας στο ιδιόκτητο κτίριο της ΔΕΣΕ, η μεταφορά του Κτηνιατρείου Βελεστίνου σε ιδιόκτητο κτίριο της ΔΑΟΚ, η μεταφορά του Αγροτικού Γραφείου Αλμυρού στο Κτηνιατρείο Αλμυρού, ενέργειες απ’ τις οποίες εξοικονομούνται 1540€/μήνα.

Στα ίδια πλαίσια εξοικονόμησης πόρων αλλά κι εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της, περιλαμβάνεται και η μετεγκατάσταση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την τρέχουσα στέγαση της οποίας απαιτείται η καταβολή ενοικίου ύψους 3.075 ευρώ μηνιαίως σε μισθωμένο κτίριο. Η μετεγκατάστασή της, λοιπόν, γίνεται σε ιδιόκτητο κτίριο της ΠΕ Μαγνησίας-Σποράδων, στο κτίριο τ. Οργανισμού Καπνού («Καπνάκι»), γεγονός που σημαίνει μηδενική υποχρέωση καταβολής ενοικίου. Ενοίκιο, που επιβαρύνει σε μεγάλο ποσοστό το σύνολο των λειτουργικών της δαπανών που επωμίζεται εξ ολοκλήρου η Θεσσαλίας  (καθαριότητα, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνία, γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, συντήρηση ανελκυστήρα, μηχανολογική υποστήριξη κ.ά.).

Μάλιστα ο χώρος, που είναι ήδη έτοιμος προς παράδοση, είναι υπερσύγχρονος κι έχει δεχτεί ανακαίνισης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χάρη σε τρεις εργολαβίες που «έτρεξε» η Δ/νση Τεχνικών Έργων από το 2013 και οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές των μελετών, αλλά και τις επιθυμίες που εξέφραζε κατά καιρούς το ανθρώπινο δυναμικό της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τις οποίες υπήρχε κατανόηση και συνακόλουθη συμφωνία από μέρους μας. Επιθυμίες όμως οι οποίες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου συχνά τροποποιούνταν, ανάλογα με την αυξομείωση στον αριθμό των υπαλλήλων της, αλλά κυρίως εξαιτίας των συχνών αλλαγών στα ίδια τα φυσικά πρόσωπα που τις εκδήλωναν.

Με πνεύμα καλής θέλησης και προς όφελος της λειτουργικότερης απασχόλησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ικανοποιήθηκαν αιτήματα για τον χώρο πέρα απ’ τα αρχικώς προβλεφθέντα, με συμπληρωματικές εργασίες, με αποτέλεσμα να παραδίδεται πλέον συνολική επιφάνεια γραφείων 360τμ που αντιστοιχούν σε 125τμ στο ισόγειο κι άλλα τόσα στον 1ο όροφο, 110τμ στον 2ο όροφο (χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιφάνειες της κοινόχρηστης σκάλας, της ράμπας και του ανελκυστήρα).

Επιπλέον παραδίδεται χώρος στον 1ο όροφο που θα διατεθεί για το αρχείο της Υπηρεσίας  και είναι 76,42 τμ. Συμφωνήσαμε ακόμη στο αίτημά τους να μην μεταφερθεί και μεταστεγασθεί μαζί τους το ΚΕΣΥΠ ώστε να μην επιβαρυνθεί ο διαθέσιμος χώρος. Στην ευθύνη τώρα της ίδιας της Δ/νσης είναι να κατανείμει ορθολογικά κι εργονομικά το Προσωπικό της στους 3 ορόφους.img_1795 img_1793

Μια σειρά από τεχνικές επίσης ολοκληρώθηκαν και πιο συγκεκριμένα:

 • Ανακαίνιση WC 1ου και 2ου ορόφου
 • Γυψοσανίδες χωρισμάτων για γραφεία και για το αρχείο στον 1ο όροφο
 • Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου στο λεβητοστάσιο και σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, δοκιμαστική λειτουργία και έλεγχο του δικτύου θέρμανσης
 • Πλήρης ανακαίνιση 2ου ορόφου: αποξήλωση παλαιάς ταπετσαρίας, καθαίρεση υπάρχουσας τουαλέτας και κατασκευή 2 νέων WC (ανδρών & γυναικών), αποξήλωση υπάρχουσας κουζίνας και αποκατάσταση του χώρου για δημιουργία γραφείου, κατασκευή νέας κουζίνας σε χώρο μικρής αποθήκης, αντικατάσταση δαπέδου 2ου ορόφου και επίστρωση αυτού με laminate, ολικό βάψιμο του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών θυρών.
 • Κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στον αύλειο χώρο του κτιρίου.
 • Καθαίρεση του παλαιού και κατασκευή νέου ανελκυστήρα και αντίστοιχων μηχανοστασίων.
 • Εκ νέου βάψιμο γραφείων ισογείου και 1ου ορόφου λόγω φθορών από την καθυστέρηση μεταστέγασης.
 • Συντήρηση εξωτερικής θύρας 1ου ορόφου.
 • Έλεγχος μόνωσης 2ου ορόφου και συντήρηση αυτής.
 • Διαμόρφωση της βεράντας 1ου ορόφου ώστε να απομακρύνεται το βρόχινο νερό.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν πληρούν απολύτως τις προδιαγραφές που επιβάλει η νομοθεσία σχετικά με τα δημόσια έργα. Τα εσωτερικά κουφώματα έχουν βαφεί στο σύνολό τους, τα εξωτερικά όμως παράθυρα δεν μπορούν να αντικατασταθούν διότι υπάρχει αίτημα πολιτών για χαρακτηρισμό του κτιρίου ως διατηρητέο. Ωστόσο, εκείνα που ήταν φθαρμένα συντηρήθηκαν. Ως προς τις σωληνώσεις, το δίκτυο θέρμανσης είναι στεγανό και είναι αυτονόητο ότι όταν προκύπτουν βλάβες, αυτές αντιμετωπίζονται. Νέα αιτήματα που υποβάλλονται, θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο νέου έργου συντήρησης η οποία παραμένει στις υποχρεώσεις της ΠΕ και μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασης, θα υλοποιείται όμως τώρα με μεγαλύτερη ευκολία προς όφελός όλων καθώς το κτίριο είναι ιδιόκτητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο διαθέτει αύλειο χώρο με πράσινο και δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων.

«Η Π.Ε. Μαγνησίας επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και μέριμνα για την αποτελεσματικότερη μετεγκατάσταση των γραφείων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν σε έργα και υπηρεσίες προς ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Θα έπρεπε η πληρωμή των λειτουργικών δαπανών εν γένει των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να βαρύνει το Υπ. Παιδείας καθώς πολιτικά προΐσταται αυτών.

Από την άλλη όμως, και υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που συνοψίζονται στην υψηλή ανεργία, στην έλλειψη ανάπτυξης, την περικοπή μισθών, συντάξεων και δαπανών σε υγεία, εκπαίδευση κ.ά. κρίσιμους τομείς, θα έπρεπε οι Προϊστάμενοι και οι εργαζόμενοι των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να συνυπογράφουν κάθε προσπάθεια εξοικονόμησης δημοσίων πόρων και να επικροτούν κάθε ενέργεια ορθολογικής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Στα πλαίσια αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να συνεκτιμώνται η ποιότητα των συνθηκών εργασίας και η προάσπιση του γενικότερου συμφέροντος της κοινωνίας.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Συνάντηση Δημάρχου Νοτίου Πηλίου -Προϊσταμένου Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας - https://t.co/q8KWAJbBf0… -

 • Σύλληψη αλλοδαπού στην Σκιάθο για #πλαστογραφία #πλαστογραφία - https://t.co/SqTjvCY7wj -

 • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

"Αλιεύοντας" την είδηση