Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες από τον Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες από τον Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το νεοσυσταθέν Τοπικό Τμήμα του Συλλόγου στην Μαγνησία (Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ.) συγκέντρωσε από τους εργαζόμενους που υπηρετούν στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες που καταφτάνουν στην περιοχή .

Ευαισθητοποιημένοι από τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης τις οποίες καλούνται οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σωτηρίας απ’ τις εμπόλεμες πατρίδες τους, πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ε.Π.Θ.-ΤΟ.Τ.Μ. και μάζεψαν είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, αλλά και φάρμακα για να συνδράμουν στην ελάχιστη ανακούφιση από το δράμα τους, απότοκο παγκόσμιων γεγονότων.

Πιο συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης των εν λόγω αγαθών της ΠΕ Μαγνησίας είδη όπως γάλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά, κρουασάν, μπισκότα, γκοφρέτες, ξηροί καρποί, φρυγανιές, κριτσίνια, φάρμακα, αντισηπτικά μαντήλια, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, χαρτιά υγείας, μπουφάν, κουβέρτες, υποδήματα, κ.ά.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε κατά τις πρώτες ημέρες που το προσφυγικό κύμα έκανε αναγκαστικά μία «στάση» το δύσκολου ταξιδιού του στην περιοχή  (ΣΕΑ Αλμυρού) και δεν τελειώνει εδώ καθώς αναμένονται τόσο οι ροές όσο και τέτοιες «στάσεις» στην περιοχή μας να συνεχιστούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση το μεσημέρι στην Σκιάθο - https://t.co/LZBKkt17HL -

  • Νέος μοναχός στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς - https://t.co/YLQBLoTu6j -

  • Έντεκα θετικά κρούσματα κορωναϊού - https://t.co/L6TCEhFSXj -

"Αλιεύοντας" την είδηση