Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Mέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θύματα παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία
Mέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θύματα παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία

Mέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θύματα παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία

Το Ε έγινε ποδέκτης κταγγελιών από μέλη του, τα οποία έπεσαν παραπλάνησης από , η οποία προσφέρει υπηρεσία καταχώρησης των εταιρικών στοιχείων τις επιχείρησης σε ένα παραπλανητικό «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό» (“European Business Number“).

Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές παραπλανάει τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας σήματα {logo} και εικόνες που παραπέμπουν στα επίσημα σήματα και εικόνες που χρησιμοποιεί η χωρίς όμως να υπάρχει ουδεμία σύνδεση της εν λόγω εταιρείας με την . Οι δε επιχειρήσεις θεωρούν ότι λαμβάνουν κάποιον Ευρωπαϊκό ΑΦΜ και καταχωρούνται σε ειδικό ευρωπαϊκό μητρώο επιχειρήσεων υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς μια διαφημιστική καταχώρηση και τίποτε περισσότερο.

Η αλλοδαπή αυτή εταιρεία ζητεί από τις επιχειρήσεις τη συμπλήρωση των στοιχείων και η του υπογεγραμμένου εντύπου εκ μέρους των εταιρειών, εκλαμβάνεται αυτόματα από την εταιρεία ως δεσμευτική διάρκειας τριών (3) ετών, με την χρέωση των «διαφημιστικών υπηρεσιών» να ανέρχεται σε €771 ετησίως, την εξόφληση των οποίων απαιτεί με αλλεπάλληλες αποστολές τιμολογίων, αρνούμενη ταυτοχρόνως την μονομερή ακύρωση του «συμβολαίου» εκ μέρους των εταιρειών.

Το Ε συνιστά στα μέλη του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, να διαβάζουν προσεκτικά τους όρους, να συμβουλεύονται δικηγόρο, και σε καμία περίπτωση να μην απαντούν στα emails, να μην συμπληρώνουν και αποστέλλουν τα παραπλανητικά έγγραφα και εφόσον ήδη έχουν προχωρήσει σε υπογραφή αυτών, να αγνοούν τα απεσταλμένα τιμολόγια.

Εφιστάται, τέλος, η προσοχή σε περιπτώσεις συναφών αθέμιτων πρακτικών, ήτοι με παραπλανητική προσφορά καταχώρησης σε «Ευρωπαϊκούς Εταιρικούς Καταλόγους», τις οποίες μετέρχονται εταιρείες δραστηριοποιούμενες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες,

"Αλιεύοντας" την είδηση