Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μεϊκόπουλος-Παπανάτσιου ζητούν υποχρεωτικότητα  δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο χωρίς ημερομηνία λήξης
Μεϊκόπουλος-Παπανάτσιου ζητούν υποχρεωτικότητα  δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο χωρίς ημερομηνία λήξης

Μεϊκόπουλος-Παπανάτσιου ζητούν υποχρεωτικότητα  δημοσιεύσεων στον Περιφερειακό Τύπο χωρίς ημερομηνία λήξης

 

 

Ο ς Μγνησίς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος κατέθεσε για τη διατήρηση των διακηρύξεων στον Περιφερειακό Τύπο προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διας, Οικονομικών και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα Τύπου, διαβιβάζοντας Υπόμνημα της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Την συνυπέγραψε και η Βοβυλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, συνιστά πάγιο αίτημα της ΕΙΕΤ και του η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο ως θεσμική «σταθερά» χωρίς ημερομηνία λήξης. Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνονται οι αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της ευρείας ενημέρωσης των πολιτών, χωρίς περιθώρια διας ή ευνοϊκής μεταχείρισης.

Η υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων είναι η τελευταία ευεργετική διάταξη που έχει απομείνει για τον Περιφερειακό Τύπο. Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη ο Περιφερειακός Τύπος προστατεύεται και ενισχύεται με άμεσες ή έμμεσες επιχορηγήσεις, στην Ελλάδα είναι «ξεχασμένος» χωρίς οικονομική ενίσχυση και χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη προκειμένου να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί η προστιθέμενη αξία του.

Οι του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας αίτημα της Ένωσης, ζήτησαν τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας των καταχωρίσεων στον Περιφερειακό Τύπο χωρίς αστερίσκους, καθώς και την οργάνωση θεσμικού διαλόγου για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων Διοίκησης – Τύπου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση