Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μεϊκόπουλος: «Επανεξέταση των όρων του e-λιανικό για να κάνουν όλοι οι επιχειρηματίες λιανεμπορίου e-shop»  
Μεϊκόπουλος: «Επανεξέταση των όρων του e-λιανικό για να κάνουν όλοι οι επιχειρηματίες λιανεμπορίου e-shop»   

Μεϊκόπουλος: «Επανεξέταση των όρων του e-λιανικό για να κάνουν όλοι οι επιχειρηματίες λιανεμπορίου e-shop»  

 

Κοινοβουλευτική πρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με τους όρους της προδημοσίευσης της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που έχουν προκαλέσει δυσπιστία και απογοήτευση στην επιχειρηματική κοινότητα, και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο την επιχορήγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους παρουσιάστηκε ως ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου να κατασκευάσουν το δικό τους e-shop το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση και εργαλείο προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του εν μέσω  πανδημίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος, ένας από τους κυριότερους παράγοντες που καθιστούν το ανεφάρμοστο για τις εμπορικές επιχειρήσεις είναι το γεγονός ότι όταν ανακοινώθηκε αυτός ο τρόπος λειτουργίας μόνο το 17% των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα διέθετε οργανωμένη ιστοσελίδα για την των προϊόντων του εκ των οποίων ελάχιστες ήταν εκείνες που εμπορεύονταν είδη ένδυσης και υπόδησης.

«Η ενεργο του προγράμματος που θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς  πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας επεφύλασσε κατά την προδημοσίευσή του μια δυσάρεστη έκπληξη στους επιχειρηματίες, καθώς ως επιλέξιμες επιχειρήσεις ορίζονται αυτές που είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος από το Μάρτιο του 2020 έως και την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος η οποία αναμένεται να έχει ως μέγιστη καταλυτική ημερομηνία το τέλος Φερβουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου του » ανέφερε στην αναφορά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον ισχύσουν οι όροι της προδημοσίευσης, αυτό σημαίνει ότι εκτός από εκεί που έχουν ήδη ολοκληρώσει, αποπληρώσει και λογιστικοποιήσει τα ηλεκτρονικά καταστήματά τους, για να ενταχθούν στην οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εντός 30 ημερών, διάστημα που είναι πολύ περιορισμένο για την κατασκευή και παραμετρο ενός λειτουργικού και εύχρηστου e-shop που να καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης.

«Το Πρόγραμμα θα έπρεπε να ενισχύει εκεί που θέλουν να κατασκευάσουν ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και στήριξε το αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για επανεξέταση των όρων της προδημοσίευσης και ένα δικαιότερο Πρόγραμμα που να βοηθά ουσιαστικά τους επιχειρηματίες της λιανικής πώλησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση