Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μεϊκόπουλος: Εμπαιγμός για τους ερασιτέχνες αλιείς οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Μεϊκόπουλος: Εμπαιγμός για τους ερασιτέχνες αλιείς οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Μεϊκόπουλος: Εμπαιγμός για τους ερασιτέχνες αλιείς οι αποφάσεις της κυβέρνησης

 

Να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την πρακτική εφαρμογή των αποφάσεων για της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας που φτάνουν στο σημείο να στερούν πρακτικά από τους τη δυνατότητα να ασκούν τη δραστηριότητά τους, ζήτησαν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας ο Μαγνησίας μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από τις 20.03. επιτράπηκε από την η διενέργεια της ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου (έως 8 μέτρων), από ξηρά και υποβρυχίως, η οποία είχε τον τελευταίο καιρό απαγορευθεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος σε εφαρμογή των αποφάσεων, διευκρινίζεται ότι «η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το , θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ».

«Μεγάλη μερίδα των ερασιτεχνών αλιέων της Μαγνησίας, εξαιτίας της αδράνειας και της απαγόρευσης της αλιείας όλον αυτό τον  καιρό, διατηρούν τα σκάφη τους εκτός θάλασσας. Πώς θα μπορέσουν πρακτικά να ψαρέψουν οι άνθρωποι αυτοί αν δεν τους επιτρέπεται η μεταφορά των σκαφών τους με ειδικά τρέιλερ; Θα τα μεταφέρουν με το ή με τα πόδια;» σημειώνει  ο , τονίζοντας ότι ακόμα και οι που έχουν το πλωτό τους μέσο σε λιμάνι, για τις αλιευτικές ανάγκες χρειάζονται καύσιμα και εξοπλισμό, που είναι αδύνατο να μεταφερθούν με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, πολλοί ερασιτέχνες της περιοχής εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, καθώς η εν λόγω οδηγία τους στερεί στην πράξη τη δυνατότητα να ψαρέψουν, αν και πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός των ερασιτεχνών αλιέων και να επιτραπεί επιτέλους πραγματικά και χωρίς προσχώματα η .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Ανδρέας Κεχαγιάς #ΑνδρέαςΚεχαγιάς - https://t.co/mm3gqJ5a2h -

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση