Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση στο Καζανάκι
Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση στο Καζανάκι

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση στο Καζανάκι

Με τη συμμετοχή δεκάδων συγγενών των εκτελεσμένων, εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε η μνήμης και τιμής στους εκτελεσμέ κομμουνιστές και αγωνιστές στο Καζανάκι.

Με την που φέτος ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένη στους 20 εκτελεσμέ που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και της ς «Αναγέννησης» ολοκληρώθηκε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης και εκ μέρους της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, η Χρυσούλα Τασολάμπρου ανακοίνωσε ότι:Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ αποτίοντας φόρο τιμής στους εκτελεσμένους σφους μας που τύπωναν και διακινούσαν την  «Αναγέννηση», οργανώσαμε την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιούνη, πανεξόρμηση με το φύλλο του Ριζοσπάστη, βάζοντας ψηλά τον πήχη της ς, αναδεικνύοντας την αναντικατάστατη αξία και σημασία του κομματικού τύπου. 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, που προμηθεύτηκαν τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη, με την διακίνηση του να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, φτάνοντας τη μεγαλύτερη διακίνηση του Ριζοσπάστη που έχει γίνει και είναι το φύλλο που περιείχε τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος μας, τον Δεκέμβρη του 2012.
Μπροστά στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ και στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του, θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη φιλοδοξία την προσπάθεια μας να αυξηθεί η διακίνηση του Ριζοσπάστη, να μεγαλώσει το κομμάτι των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών που τον προμηθεύονται, για να ριζώνει το Κόμμα μας στο νου και στην καρδιά των απλών ανθρώπων του μόχθου, σμιλεύοντας τη συνείδησή τους για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό.

Αμέσως μετά μίλησε ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Mεταξύ άλλων- στην κεντρική ομιλία του ο Στ. Λουκάς είπε:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων δράσης του Κόμματος, τιμάμε τα 70χρονα από την ίδρυση του ΔΣΕ, όλους όσους με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια αγωνίστηκαν, πολλοί έδωσαν και τη ζωή τους, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι περίοδος που το ΚΚΕ έδωσε βαρύ φόρο αίματος και απίστευτες αντοχές ηρωισμού. Τόσο πάνω στο Βουνό με το όπλο στο χέρι, όσο και στις πόλεις, στα χωριά, όπου οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές που μάχονταν μαζί τους είχαν την ίδια ηρωϊκή συμβολή αναλαμβάνοντας τον εφοδιασμό του Δημοκρατικού Στρατού, το δυνάμωμά του με εφεδρείες, πληροφορώντας τον για τις κινήσεις του εχθρού, εκδίδοντας παράνομες εφημερίδες,

Με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε τη μνήμη των 20 εκτελεσμένων συντρόφων μας στο Καζανάκι που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της εφημερίδας «Αναγέννηση». Πρόκειται για την 20 μελών και στελεχών του Κόμματος στις 4 Απρίλη 1949 καταδικασμένων από το έκτακτο στρατοδικείο τον Μάρτη του ίδιου χρόνου στο οποίο δικάστηκαν 61 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες.

Οι εκτελεσμένοι Κομμουνιστές που τιμάμε με τη σημερινή εκδήλωση ήταν επιφορτισμένοι με ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα του ΚΚΕ, το καθήκον της πολιτικής, διαφωτιστικής και οργανωτικής δουλειάς μέσα από τον κομματικό τύπο.Και στη νομιμότητα και στην παρανομία, στις διώξεις μα και στην ανάταση του λαϊκού κινήματος, σ'όλες τις περιόδους, κάτω απ'όποιες συνθήκες και αν επικρατούσαν.

Ηρωικά τα κατορθώματα αυτών των συντρόφων μας στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η δράση των συντρόφων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την έκδοση και τη διακίνηση της Αναγέννησης, αποτελεί για μας παρακαταθήκη στις σύγχρονες συνθήκες ώστε υπεύθυνα με επιμονή και φροντίδα να πασχίζουμε για την έκδοση τη μελέτη και τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», Οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ με την πολιτική του, το Πρόγραμμά του δρα ώστε η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Οχι για την εναλλαγή κομμάτων στην αστική κυβέρνηση. Αλλά για «να αλλάξει τάξη στην εξουσία», για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Ενταγμένη σ'αυτό το καθήκον η κομματική εφημερίδα, πρέπει να παρουσιάζει στις σελίδες της ταυτόχρονα ζητήματα ενημέρωσης – αποκάλυψης – διαφώτισης – καθοδήγησης για δράση, στη κατεύθυνση της ς της πολιτικής του Κόμματος, των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής.

Γι' αυτό λέμε ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι ο καθημερινός καθοδηγητής και έτσι πρέπει να αξιοποιείται.
Η αναγκαιότητα ύπαρξης της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, πηγάζει πρωτ'απ'όλα από την αναγκαιότητα της καθημερινής ενιαίας δράσης μας, με τη πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, για όλα τα θέματα που απασχολούν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Δρούμε καθημερινά για απεγκλωβισμό, χειραφέτηση από την αστική πολιτική, απόσπαση από τα άλλα κόμματα, εργατών και εργατριών, αλλά και δυνάμεων από τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, την οργάνωσή τους στους ταξικούς συνδικαλιστικούς φορείς τους, την ένταξη τους στη δράση, στην ταξική πάλη, τη δουλειά για να συνειδητοποιούν τον πραγματικό τους αντίπαλο, που δεν είναι μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά οι καπιταλιστές στο σύνολό τους, η εξουσία τους, τα αστικά κόμματα, οι έξωθεν σύμμαχοί τους, ιδιαίτερα η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη σύνδεση αυτής της δουλειάς με το μπόλιασμα του εργατικού, του λαϊκού κινήματος με αντιμονοπωλιακά, αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά.

Δουλεύουμε για την ταξική ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, την οργάνωση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, που θα συγκρούεται με τον ταξικό αντίπαλο ως την ανατροπή του.

Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντεργατική,αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, σε ρότα για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να βάλει φραγμούς, εμπόδια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και κάτω από προϋποθέσεις να έχει και κάποιες κατακτήσεις.

Καζανακι_2016_3

Καζανακι_2016_2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση