Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με την αποδοκιμασία των αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε η φωταγώγηση του Βόλου
Με την  αποδοκιμασία των αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε η φωταγώγηση του  Βόλου

Με την αποδοκιμασία των αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε η φωταγώγηση του Βόλου

Προυσί χιλιάδων Βολιωτών, έγινε σήμερα το απόγευμα στην παραλία η της πόλης, ενόψει των γιορτών, την ίδια στιγμή, που, την ώρα που άναβαν τα φώτα, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου αποδοκίμαζαν τη Δημοτική Αρχή από την ταράτσα του κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο οργάνωσε μια τελετή με μουσική, κέφι και “χρώμα από που άνοιξε με το κλασικό κομμάτι του P. Mascagni ave maria που ερμήνευσε η Σύλβια Τσιμπανάκου, όπως και άλλα Χριστουγεννιάτικα κομμάτια με το φωνητικό σύνολο Voice & Voices, συμπράττοντας με τη Φιλαρμονική και τις χορεύτριες της Chorus Line. Στο πιάνο κάθισε η καθηγήτρια του ΔΩΒ Ελένη Βελέντζα και κεντρικό ρόλο είχε ο τραγουδιστής Στέφανο Μάριο Εμμανουήλ.

Στην εξέδρα βρισκόταν 80μελής παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ενώ οι φιγούρες του Νικόλα και άλλων παιδικών ηρώων ψυχαγώγησαν τα παιδιά.

Στη συνέχεια στην εξέδρα ανέβηκε η Μαρία Μπεκατώρου, που ευχήθηκε στους Βολιώτες χρόνια πολλά και καλές γιορτές και στη συνέχεια ανέβηκαν στην εξέδρα ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και ο Κώστας Μαρτάκης, που άναψαν τα φώτα από κοινού, για να ξεκινήσει η περίοδος των γιορτών για την πόλη.

Την ώρα που ο δήμαρχος άναβε τα φώτα, από την ταράτσα του, κτιρίου Παπαστράτος έπεφταν φέιγ βολάν, που καλούσαν τους Βολιώτες σε πορεία, την στις 18.00 από τη Θόλο (επέτειος της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου) και έγραφαν «ούτε με τους φιλελέδες και τα λαμόγια, ούτε με τους φασίστες, ούτε με τους εμπόρους ελπίδας», με υπογραφή της αναρχίας.

Αφού τελικά άναψαν τα φώτα και τον ουρανό του λιμανιού φώτισαν , οι νεαροί από το Πανεπιστήμιο άναψαν βεγγαλικό και φώναζαν συνθήματα κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου και του φασισμού.

Μετά τη λήξη της τελετής, εκατοντάδες που βρέθηκαν στην εκδήλωση βγήκαν επί της οδού Ιάσονος όπου βρισκόταν το τρενάκι της πόλης (που γέμισε αμέσως και, ελλείψει αστυνόμευσης κατευθύνθηκαν πεζή, προς το , μέσω της οδού , με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος.

christmas (22)christmas (25)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση