Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με κύριο θέμα τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων συνεδριάζει η Δ.Ε.του ΤΕΕ Μαγνησίας
Με κύριο θέμα τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων συνεδριάζει η Δ.Ε.του ΤΕΕ Μαγνησίας

Με κύριο θέμα τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων συνεδριάζει η Δ.Ε.του ΤΕΕ Μαγνησίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, η Δ.Ε.του ΤΕΕ , με κύριο  θέμα  τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας , ο δήμος Βόλου, θα κατασκευάσει και λειτουργήσει στην πόλη, ενώ θα ζητηθεί να εξεταστεί η σχετική μελέτη που κατατέθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος .

 

Όπως έκανε γνωστό χθες η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δημοπρατούνται μέσα στο 2020 οι τρεις Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία, ξεκινώντας από τη ΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλίας που εμπεριέχει και γραμμή για βιοαπόβλητα, ενώ ακολουθούν οι ΜΕΑ και Λάρισας.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι στην τακτική συνεδρίαση της Αροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 οεμβρίου 2017, εξεδόθη ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: «Η Αροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας εξέτασε στη συνεδρίαση της 13/11/2017 την του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την προμελέτη με θέμα: «ΜΟΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με Κωδικό ΠΕΡ-02 (A/A ΟΠΣ: 2032) και τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων: Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Θεσσαλία» και αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής:
Το ΤΕΕ Μαγνησίας είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην παραγωγής όπως διατυπώνεται μέσα από τη συγκεκριμένη προμελέτη. Η κατεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων που αφαιρεί τη διαλογή στην πηγή, αφήνει τεράστιες ποσότητες ανεπεξέργαστων υπολειμμάτων και δημιουργεί μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους είναι μια κατεύθυνση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον τεχνικό κόσμο. Κύρια και διαχρονικά διακηρυγμένη θέση του ΤΕΕ Μαγνησίας, είναι η κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη των απορριμματικών ουσιών».
Ωστόσο, μένει να δουν τα μέλη της Αντιπροσωπείας, εάν πρόκειται για την ίδια ή διαφορετική μελέτη, ώστε να αποφανθούν και πάλι αρμοδίως.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση