Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με καθυστέρηση οι παραχωρήσεις καντινών, ομπρελών και θαλάσσιων σπορ στο Δήμο Σκιάθου
Με καθυστέρηση οι παραχωρήσεις καντινών, ομπρελών και θαλάσσιων σπορ στο Δήμο Σκιάθου

Με καθυστέρηση οι παραχωρήσεις καντινών, ομπρελών και θαλάσσιων σπορ στο Δήμο Σκιάθου

Στις 11 Ιουνίου θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις παραχωρήσεις καντινών, ομπρελών και θαλάσσιων σπορ στο Δήμο Σκιάθου καθώς καθυστέρησε χαρακτηριστικά η σχετική ΚΥΑ. Απαιτείται χρονικό διάστημα 35 ημερών τουλάχιστον για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και η ΚΥΑ εκδόθηκε στις 5 Μαϊου, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος οικονομικών, διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σκιάθου, Ηλίας Σταμέλλος.

Στη δημοτική αρχή ασκήθηκε κριτική από την αντιπολίτευση για τη σημαντική αυτή καθυστέρηση.

Επιπλέον μόλις χθες η του Δήμου ενέκρινε το τίμημα που συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου στην οποία ανήκει η παραλία των Κουκουναριών, για αποπληρωμή παλαιών οφειλών του Δήμου προς την εταιρεία, που μετά από συμφωνία κατοχυρώθηκε στο ποσό των 186.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της παραλίας από την ΕΤΑΔ στο Δήμο για 10 συν πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τη σύμβαση από τα έσοδα του Δήμου από την εκμίσθωση των Κουκουναριών ο δήμος θα λαμβάνει το 80% και το 20% θα αποδίδεται στην ΕΤΑΔ. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δημοπρατήσεις για τις Κουκουναριές θα βγουν λίγο αργότερα. Το βασικότερο είναι ότι πετύχαμε να μειωθεί σημαντικά το ποσό των παλιών οφειλών που διεκδικούσε η ΕΤΑΔ από το Δήμο και προχωρήσαμε και στη νέα σύμβαση παραχώρησης», επισήμανε ο κ. Σταμέλλος.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Σκιάθος όπως και τα νησιά των Σποράδων αναγκάζονται να καταφεύγουν σε υπηρεσίες που βρίσκονται στο Βόλο, όπως η Υγειονομική Υπηρεσία που εγκρίνει τις άδειες για τα καταστήματα εστίασης και καφέ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν χαρακτηριστικά οι εγκρίσεις, καθώς δεν υπάρχει και το απαραίτητο προσωπικό. «Οι επιχειρηματίες για να προλάβουν τις περισσότερες φορές ξεκινούν τη σαιζόν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και αν γίνει έλεγχος πληρώνουν υψηλά πρόστιμα. Θα πρέπει να δοθεί λύση σε αυτή τη γραφειοκρατία, ειδικά για μια περιοχή της Μαγνησίας που αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού» τόνισε ο κ. Σταμέλλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση