Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με επιτυχία η κοινή συμμετοχή Δήμων Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Ν. Πηλίου σε έκθεση στη Σόφια
Με επιτυχία η κοινή συμμετοχή  Δήμων Βόλου,  Ζαγοράς Μουρεσίου και  Ν. Πηλίου σε έκθεση στη Σόφια

Με επιτυχία η κοινή συμμετοχή Δήμων Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Ν. Πηλίου σε έκθεση στη Σόφια

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοινή συμμετοχή του Δήμου Βόλου, του Δήμου ς Μουρεσίου και του Δήμου Ν. Πηλίου με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού HOLIDAY AND SPA EXPO , από τι 11 έως 13 Φεβρουαρίου στη Σόφια ς. Στην έκθεση συμμετείχαν 384 εκθέτες ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, ξεπέρασαν τους 15.000.

Η παρουσία του τουριστικού προορισμού στη , εγκαινίασε με πολύ δυναμικό τρόπο μια σειρά από 3 εκθεσιακές συμμετοχές της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου στις Βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα στις τουριστικές αγορές της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας. Δεδομένης της σημασίας των Βαλκανικών χωρών στην της επισκεψιμότητας μέσω της οδικής σύνδεσης, επιλέχθηκε η ισχυρή παρουσία του προορισμού με αυτόνομο περίπτερο με αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αποστολής που υλοποίησε την προσπάθεια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν εντός του περιπτέρου αναλυτικές ενημερώσεις σε εκπροσώπους 88 γραφείων τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία και οι όποιοι με πολύ θετική διάθεση επισκέφτηκαν τα stand της τοπικής συμμετοχής. Διανεμήθηκαν πάνω από 700 πληροφοριακά έντυπα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και στην γλώσσα της χώρας.

Ολοκληρώθηκε επίσης με μεγάλη επιτυχία εξειδικευμένη παρουσίαση του προορισμού σε 62 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού όπως τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού, ξεναγοί, δημοσιογράφοι τουριστικών εντύπων και οδηγών, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων δήλωσε ήδη συμμετοχή σε επίσκεψη γνωριμίας με την περιοχή, που θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να την συμπεριλάβουν στους τουριστικούς προορισμούς που προωθούν αλλά και να διερευνήσουν συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις από τον Βόλο και το Πήλιο.

Πάνω από όλα όμως διαπιστώθηκε από το σύνολο των ατόμων της αποστολής, ότι όλες οι επαφές, που έγιναν εντός του περιπτέρου αλλά και στο περιθώριο της παρουσίασης ήταν ουσιαστικές, οι εκπρόσωποι των εταιριών ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να ενημερωθούν καθώς ήθελαν να επεκταθούν σε νέους προορισμούς ενώ το κλίμα της επικοινωνίας ήταν πολύ θετικό.

Πρέπει να τονισθεί ότι η συμμετοχή στην έκθεση υλοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της απόφασης των 3ων Δήμων να υιοθετήσουν ως κοινό τουριστικής προβολής το Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Βόλου, κάνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην μεγιστοποίηση της προσπάθειας τουριστικής προβολής ενός ενιαίου προορισμού, με αναγνωρίσιμη πλέον τουριστική ταυτότητα και με πολύ μεγάλες δυνατότητες, που εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα που εγγυημένα ως γνήσιος Ελληνικός προορισμός διαθέτει, προσφέρει και πλήθος άλλων επιλογών που συμπληρώνουν ένα πολύ δελεαστικό τουριστικό προϊόν.

Σε αυτή τη προσπάθεια ο Δήμος Βόλου προετοίμασε και οργάνωσε την εκθεσιακή παρουσία, οργάνωσε ένα δίκτυο επαφών στην Βουλγαρία με την άμεση, απολύτως επαγγελματική και πολύτιμη βοήθεια της Ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια και φυσικά συμμετείχε στην τελική αποστολή. Ο Δήμος ς Μουρεσίου και ο κινητοποίησαν τις τοπικές τους επιχειρήσεις και υποστήριξαν την εκθεσιακή συμμετοχή σε κάθε στάδιο κάνοντας πραγματικότητα μια πολύτιμη συνεργασία που επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο τουρισμός ενώνει.

Σημαντικότατη ήταν επίσης η παρουσία των δύο Ενώσεων του Ν. Μαγνησίας και ειδικότερα της Ένωσης Ξενοδόχων που οργάνωσε την παρουσίαση καθώς και της Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες διαμονής επισκεπτών και άρα η ετοιμότητα της περιοχής να καλύψει κάθε ανάγκη φιλοξενίας.

Η παρουσίαση του προορισμού, που πραγματοποιήθηκε την 2η ημέρα της έκθεσης σε ξεχωριστό χώρο, βοήθησε στην κατανόηση της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου αλλά και των πολλών διαφορετικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται, ενώ μετά ακολούθησε μπουφές που έδωσε την ευκαιρία για αναλυτικότερες συζητήσεις. Τέλος, την προσπάθεια αυτή υποστήριξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας που στήριξε έμπρακτα την αποστολή του Βόλου και του Πηλίου καθώς την συμπεριέλαβε στην κοινή αποστολή της Θεσσαλίας, τίμησε με την παρουσία της την παρουσίαση του προορισμού αναδεικνύοντας και άλλα στοιχεία που δρουν συμπληρωματικά όπως τα Μετέωρα, ο Όλυμπος και η , ενώ η ύπαρξη ξεχωριστού περίπτερου της Θεσσαλίας μεγέθυνε την παρουσία της περιοχής στην έκθεση.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου Σουλδάτος Απόστολος, ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας Σπύρου Θανάσηςκαι φυσικά επιχειρηματίες της περιοχής.

ΣΟΦΙΑ1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση