Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άσκηση σε πυρκαγιά με εγκλωβισμένο τραυματία σε εργοστάσιο
Άσκηση σε πυρκαγιά με εγκλωβισμένο τραυματία σε εργοστάσιο

Άσκηση σε πυρκαγιά με εγκλωβισμένο τραυματία σε εργοστάσιο

Άσκηση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Β' Βιομηχανική Περιοχή, από φορτηγό αυτοκίνητο που ξεφόρτωνε και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας , θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία της Β' Βιομηχανικής Περιοχής, την ερχόμενη Πέμπτη 26 οεμβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Με βάση το σενάριο της ς, στις 11.00 η της 26/11/2015, ειδοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μέσω του τηλ. 199, για πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων ‘'Γαβιήλ & ΣΙΑ Ε.Ε.‘', στην Β' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

Η φωτιά υποτίθεται ότι ξεκίνησε εντός του κτιρίου του εργοστασίου  () στο χώρο αποθήκευσης πρώτων υλών, εξαιτίας φωτιάς σε λάστιχο φορτηγού οχήματος που ξεφόρτωνε εκείνη τη στιγμή, ενώ θα επεκταθεί στο χώρο αποθήκευσης λιπασμάτων και εγκυμονεί τον κίνδυνο να επεκταθεί και στους υπόλοιπους χώρους.

Ο κίνδυνος είναι να φτάσει η φωτιά σε αποθηκευμένες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου (ιδιαίτερα τοξικό όταν καίγεται) που είναι εξωτερικά αποθηκευμένες (υπόστεγο), ενώ η πρώτη είναι ότι υπάρχει υπόνοια για εγκλωβισμένο υπάλληλο στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Το σενάριο προβλέπει να εχει κινητοποιηθέι η Π.Υ. ενώ η ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης (εγκατάσταση και ρίψη νερού από τις Πυροσβεστικές φωλιές του μόνιμου υδροδοτικού-χρήση πυροσβεστήρων, κλείσιμο μηχανημάτων, συγκέντρωση εργαζομένων σε προκαθορισμένο σημείο, κλείσιμο πυράντοχης πόρτας).

Από την του επικεφαλής γίνεται λόγος για ένα άτομο που είναι εγκλωβισμένο στο κτίριο και δίνεται εντολή να σχηματισθεί ομάδα διάσωσης δύο ατόμων με πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και να μεταβούν εντός του κτιρίου για να γίνει η αναζήτηση του ατόμου.

Το όχημα της Π.Υ. Βόλου φτάνει στην επιχείρηση από την νότια είσοδο του οικοπέδου και κάνει ρίψη νερού-διαβροχή σε αποθηκευμένα λιπάσματα που βρίσκεται εξωτερικά του κτιρίου, αποτρέποντας την επέκταση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά με τον συνδυασμό όλων των ενεργειών σβήνει και οι καπνοί περιορίζονται αποφεύγεται να δημιουργηθεί φαινόμενο ‘'ντόμινο''. Ακολουθεί το έργο της αποκάθαρσης και του αερισμού του χώρου και σταδιακά αποδεσμεύονται και προσωπικό.

Στη συνέχεια εντοπίζεται στο  κτίριο εγκλωβισμένο άτομο  όπου με την των  διασωστών βγαίνει υποβασταζόμενο έξω από το κτίριο, όπου τον παραλαμβάνουν τέσσερις πυροσβέστες με φορείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση