Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με χρήματα στο ταμείο και χωρίς οφειλές οι σχολικές επιτροπές του δήμου
Με χρήματα στο ταμείο και χωρίς οφειλές οι σχολικές επιτροπές του δήμου

Με χρήματα στο ταμείο και χωρίς οφειλές οι σχολικές επιτροπές του δήμου

Σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολεία του Ν. Πηλίου

Με ομόφωνες αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών ς και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι οικονομικοί απολογισμοί του 2015 και αναμένεται η κατάθεσή τους για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του .

Από τους απολογισμούς προκύπτουν στοιχεία τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αλλά και βάσιμες προσδοκίες, ότι μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού και παρά την καθυστέρηση των επιχορηγήσεων από το κράτος, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, θα ολοκληρωθούν όλες οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών. Ειδικότερα, δεν υπάρχει καμία οφειλή προς τους εργαζομένους καθαριότητας, το , τη ΔΟΥ και τους προμηθευτές των σχολείων, ενώ στα ταμεία των σχολείων και των σχολικών επιτροπών, για μεν την υπάρχουν 71.500 ευρώ και για τη Δευτεροβάθμια το ποσό 43.000 ευρώ.

Από τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις για τα διδακτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν ολοκληρωθεί αυτές που αφορούν τον ελαιοχρωματισμό των Δ.Σ. Λαύκου, Αργαλαστής, τεσσάρων αιθουσών του Δ.Σ. Νεοχωρίου και του Νηπιαγωγείου ς, την εγκατάσταση εξ αρχής ς στο Δ.Σ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας στο Δ.Σ Καλών Νερών και Νεοχωρίου.

Έχει προγραμματιστεί και έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις για την επισκευή της στέγης του Νηπιαγωγείου Προμυρίου, τον εσωτερικό ελαιοχρωματισμό του Δ.Σ. Προμυρίου, του Νηπιαγωγείου Μηλεών, τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του Δ.Σ. Μηλεών και την επισκευή του στεγάστρου στο Δ.Σ. Μηλίνας. Τέλος μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις τουαλέτες των σχολείων.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό των σχολείων βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τη σταδιακή αντικατάσταση του προβληματικού λόγω παλαιότητας εξοπλισμού (Η/Υ, εκτυπωτές, φωτοτυπικά κ.α)

Στα διδακτήρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν γίνει οι που υπέδειξαν οι Διευθυντές των σχολείων, ανακαινίστηκε ριζικά το κυλικείο του Γυμνασίου – Λυκείου Αργαλαστής, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της υγρασίας στο Αργαλαστής και έχει ληφθεί η απόφαση για την προσθήκη δυο τουαλετών στο – Λύκειο Αργαλαστής.

Πέρα όμως από τις κτηριακές υποδομές και την ανανέωση του εξοπλισμού, ήδη έχει επέλθει συμφωνία με την κα Ελένη Τσιργούλα, βιβλιοθηκονόμο απόφοιτη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, η οποία αφιλοκερδώς θα οργανώσει τις βιβλιοθήκες των σχολείων και των δυο βαθμίδων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικ. Φορτούνας, «μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής με την ανάληψη των καθηκόντων μας στην πρώτη μας , ήταν το «νοικοκύρεμα» και των σχολικών επιτροπών που ήταν διάσπαρτες σε κάθε χωριό, η δίκαιη κατανομή των επιχορηγήσεων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και κυρίως να αποδίδουμε έγκαιρα ολόκληρο το ποσό που αναλογεί στις δυο Σχολικές Επιτροπές, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που δημοσιοποιούμε σήμερα, αντιλαμβάνονται όλοι οι δημότες και όχι μόνο ότι αποτελέσματα είναι πολύ θετικά.
Από τη πλευρά της η πρόεδρος επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαρία Παπαβασιλείου σε δήλωσή της τονίζει: «Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή για όλους τους εξαιρετικούς συνεργάτες-μέλη των σχολικών επιτροπών χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα είχαμε πετύχει ότι καταφέραμε. Θα ήθελα όμως ιδιαιτέρως να σταθώ και στους εκπροσώπους των μειοψηφιών, που αντιλαμβανόμενοι το πόσο σημαντική είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παιδεία γενικότερα, έχουν συμβάλλει και αυτοί θεμελιακά και φαίνεται από το ότι όλες οι αποφάσεις των επιτροπών από το Δεκέμβριο του 2011 είναι ομόφωνες.

Τελευταίους άφησα τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι καταθέτουν τη ψυχή τους στην τάξη και παρά το βεβαρυμμένο διδακτικό τους έργο, ανταποκρίνονται με άψογο τρόπο στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις σχολικές επιτροπές και αυτοί είναι οι κύριοι συντελεστές αυτού του μικρού θαύματος που έχουμε καταφέρει. Τους ευχαριστώ πολύ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση