Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί ενδεχόμενο «ναυάγιο» στην εθνική οικονομία χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας την ανάγκη παράτασης του τρέχοντος προγράμματος του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος του ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Καραγιάννης εξέφρασε περιφερειάρχη την έντονη ανησυχία τους για τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στα έργα του ΕΣΠΑ λόγω της πολιτικής συγκυρίας, μεταφέροντας παράλληλα και την απόγνωση του κλάδου τους, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκε αρνητικά από την κρίση, ενώ συνεχίζεται να δοκιμάζεται μέχρι και σήμερα.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός επέμεινε πως πέραν της αναγκαίας παράτασης που πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε εθνική επίπεδο, το κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οφείλει χωρίς να χαθεί ούτε μία ώρα, να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ που αφορούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος και την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Θα αποτελέσει εθνική οικονομική τραγωδία εάν χαθούν αυτά τα χρήματα και η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.

Εμείς ως Περιφέρειες έχουμε αποδείξει με τις επιδόσεις μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια πως πράττουμε και με το παραπάνω το εθνικό μας καθήκον, συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία μέσα από την ομαλή – από την πλευρά μας – εκτέλεση του ΕΣΠΑ.

Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι εκάστοτε κυβερνώντες. Πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ μέσω της μείωσης των προϋπολογισμών των περιφερειακών προγραμμάτων γιατί αυτό θα σημάνει απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την πραγματική οικονομία.

Με τις λογιστικές αλχημείες που προωθούνται, αναβάλλονται για κάποιο χρονικό διάστημα και εμφανίζονται αργότερα με μεγαλύτερη ένταση τα προβλήματα.

Αν χαθούν αυτά τα δισεκατομμύρια, θα χαθούν από ανθρώπους του μόχθου, από μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, οικοδόμους, εργάτες και από αυτή την τεράστια αλυσίδα επαγγελμάτων που συντηρεί ο κλάδος των κατασκευών».

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΕΔΜΕΔΕ συμμετείχαν επίσης και οι μηχανικοί κ.κ. Αλέκος Καμπύλης, Θανάσης Στρουμπούλης και Θανάσης Παπαστάμος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση