Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με 14 επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη ΔΕΘ
Με 14 επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη ΔΕΘ

Με 14 επιχειρήσεις το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη ΔΕΘ

Με 14 συνολικά επιχειρήσεις συμμετέχει και φέτος το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζει στις 7 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός .

Η 84η διοργάνωση της ΔΕΘ που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες και αποτελεί μία γιορτή ς και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία.

Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Ινδία.

Βασικά γνωρίσματα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης είναι η εξωστρέφεια, η επιχειρηματικότητα και η , με την συμμετοχή Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων όπου η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και τεχνογνωσίας τόσο στους τομείς της τεχνολογίας αλλά και των παραδοσιακών τομέων επιχειρηματικότητας, είναι στην ημερήσια ατζέντα.

Στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης και ο γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Ζαχείλας.

Ο εκθεσιακός χώρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 84η ΔΕΘ εκτείνεται σε 92 τετραγωνικά μέτρα και σε αυτόν θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δεκατέσσερις επιχειρήσεις από τη Μαγνησία.

Αρ. : «Ζητούμε την επιτάχυνση των προεκλογικών δεσμεύσεων»

Με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που αναμένονται από τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αλλαγή διας της χώρας και οι πρώτες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλαξαν την ψυχολογία της αγοράς και ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα δείγματα για στροφή στην εθνική οικονομία. Μέχρι την ανάκαμψη που είναι και το επιθυμητό, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Γι' αυτό και εμεί οι επαγγελματίες προσδοκούμε να γίνουν άμεσα πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού που θα στηρίξουν τον ελευθεροεπαγγελματία που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Ένα πακέτο μείωσης ς των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη αύξηση των επενδύσεων θα δώσουν άλλο αέρα στην αγορά που δοκιμάστηκε όσο κανείς άλλος την τελευταία δεκαετία.

Βέβαια, αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την μείωση του συντελεστή ς για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% για τα έσοδα του 2019 και από τα 24% στο 20% για τα έσοδα του 2020, όπως έχει ήδη δεσμευθεί ο πρωθυπουργός.

Ανάλογες μειώσεις πρέπει να συντελεστούν και στον χώρο του τουρισμού, αλλά και της εστίασης, ώστε να υπάρξει ένα γενικευμένο «επανεκκίνησης» της οικονομίας.

Εμείς οι επαγγελματίες ζητούμε την επιτάχυνση αυτών των μέτρων, αλλά και άλλων, πρόσθετων, που θα δώσουν κίνητρα  απασχόλησης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ήδη, η έρευνα του ΙΜΕ της ΓΕΕ καταγράφει ιστορικό υψηλό δεκαετίας στις προσδοκίες σχετικά με την πορεία των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο.

Επίσης, ως προς τις επενδυτικές προβλέψεις για το επόμενο εξάμηνο η έρευνα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό πρόθεσης αύξησης των επενδύσεων, καθώς το 15,4% των επιχειρήσεων δηλώνει πως θα πραγματοποιήσει επενδύσεις το επόμενο διάστημα. Ήδη, έγινε ένα καλό ξεκίνημα που ελπίζουμε να συνεχιστεί».

"Αλιεύοντας" την είδηση