Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μαζική η σύσκεψη σωματείων και φορέων ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης
Μαζική  η σύσκεψη σωματείων και φορέων  ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης

Μαζική η σύσκεψη σωματείων και φορέων ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης

Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντι έκτρωμα της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη έγινε πλούσια ανταλλαγή πείρας από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Οι φορείς που συμμετείχαν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο Βόλο την 1η Μάρτη και να στηρίξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της εβδομάδας όπως ο συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων του ΟΑΕΕ την Πέμπτη 25/2. Επίσης θα εκδοθεί κοινό κάλεσμα ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να ανακοινώσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Στην εισηγητική τοποθέτηση εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Μιχάλης Τσιώνας τόνισε τα εξής: “Το σύνολο των των δώσαμε τη μάχη της απεργίας της 4 του Φλεβάρη, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένη, είχε τα χαρακτηριστικά μιας γενικής πανεργατικής απεργίας. Επίσης παλέψαμε για την του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου εργατών – αγροτών στο στις 12 και 13 Φλεβάρη.
Σήμερα μέσα από τη σύσκεψη αυτή θέλουμε να μοιραστούμε τον προβληματισμό, να ακουστούν απόψεις, να μεταφερθεί εμπειρία, να φωτιστούν καλύτερα δυνατότητες και προϋποθέσεις στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μας.

Να βγούμε πιο δυνατοί. Να ενισχυθεί το κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή . Μέσα από τη μάχη που δίνουμε να μετρήσουμε στο επίπεδο οργάνωσης στους χώρους δουλειάς.

Να γίνουν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης μας επίκεντρο για την είσοδο στον αγώνα ακόμη περισσότερων. Σημείο αναφοράς και προετοιμασίας πιο δυναμικών αγώνων. Κριτήριο, για να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι στο πλευρό μας και πιο παίζουν παιγνίδια στις πλάτες μας, να μην ξεγελαστούμε από κόλπα και ψέματα που καλλιεργούνται με έντεχνο τρόπο.

Να ξεχωρίσουμε τι κρύβεται πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις που και τούτη την ώρα δεν λείπουν. Να μην ξεχάσουμε αυτό που ζούμε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ο σχεδιασμός που θα καταλήξουμε στη σημερινή σύσκεψη, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να φουντώσει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σωματεία, τις επιτροπές, σε κάθε χώρο, για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη μας, πως θα κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις που ακόμη δεν έχουν κάνει το βήμα.

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο».

Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παραμείνουμε αμετακίνητοι. Διαχωρίζουμε τη θέση μας με το μπλοκ των συνεργαζόμενων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοαγροτών, που συγκροτείται από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, , Μικροθήβες, Επιστημονικούς Φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΒ, ΙΣΒ κλπ.). Οι δηλώσεις τους, τα αιτήματά τους, καθώς και η προσπάθειά τους μετά την απεργία να πάρουν μέρος στον διάλογο- απάτη δηλώνοντας πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης είναι δείκτες ώστε σωματεία, σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που μπορεί να τους ακολουθούσαν, να τους γυρίσουν την πλάτη. Τα λαϊκά στρώματα δεν κατέβηκαν στην πανελλαδική απεργία και στους αγώνες αυτής της περιόδου για να παζαρέψουν ψευτο-διορθώσεις που δεν θα συγκρούονται με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που είναι και ο πυρήνας του νόμου.

Τι προτείνουμε για τη συνέχεια

I. Να οργανώσουμε συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μαρτίου με πρωτοβουλία των των σωματείων και φορέων όπου θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον αντι νόμο λαιμητόμο, την απαίτησή μας για δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους , να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και ταυτόχρονα να στείλουμε μήνυμα ότι αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία.
Από τώρα να παρθούν αποφάσεις, να γίνει ενημέρωση, να υπάρξει μαχητική προετοιμασία

II. Να βγει κοινή ανακοίνωση και κάλεσμα για τη συγκέντρωση που να την υπογράφουν τα παρόντα σωματεία, φορείς και επιτροπές αγώνα.
Να γίνει προσπάθεια την ανακοίνωση να την υπογράψουν κι άλλα σωματεία.

III. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να ενταθούν, να πολλαπλασιαστούν οι παρεμβάσεις στους κλάδους. Να ενισχύεται ο προσανατολισμός της κλιμάκωσης του αγώνα με αποφάσεις Γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και μορφές πάλης που θα αντιστοιχούν στην επίθεση που δεχόμαστε.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση