Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μαζική η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Μαζική η συμμετοχή  στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μαζική η συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Οι εργαζόμενοι σήμερα θα πρέπει να πετάξουν τα διλήμματα και τους εκβιασμούς και να στηρίξουν το ΚΚΕ, να μην δώσουν καμία άλλη ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του Πολιτικού γραφείου της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ στην μεγάλη και μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή.

Το φετινό Φεστιβάλ, ενταγμένο στην προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ, ήταν το μαζικότερο των τελευταίων ετών, με τον κόσμο να έχει πραγματικά πλημμυρίσει το χώρο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μαθητικά συγκροτήματα, ακολούθησε η κεντρική ομιλία και η παρουσίαση των βουλευτών ς και έκλεισαν με το λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Ο Κ. Παρασκευάς τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται μόνο να καταδικασθεί για το ότι έφερε αυτό το μνημόνιο, αλλά πρέπει να καταδικασθεί συνολικά η πολιτική του. Οδηγήθηκε σε αυτή την πολιτική, διότι είναι στο του από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του σαν Συνασπισμός να έχει στην στρατηγική του την διαχείριση του συστήματος, να σπέρνει αυτ, να κινείται στο μονόδρομο της ΕΕ- ΝΑΤΟ, αφού η πραγματική πολιτική του ήταν αυτό που συζητούσε με το ΣΕΒ ή στο Τέξας, με τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης.

Επίσης έκανε πολύ σημαντική ζημιά στο κίνημα διότι έσπειρε την αυταπάτη ότι με μία καλή διαχείριση της κρίσης, θα μπορούν να ευημερούν και τα κέρδη των πλουτοκρατών και ο λαός. Ευθύνες για όλα αυτά έχουν και όλοι αυτοί που δημιούργησαν το ΣΥΡΙΖΑ 2, αφού βρίσκονταν τόσο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα είχαν σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και είναι οι γνωστοί πρωτομάστορες της οπουρτουνιστικής πολιτικής.»

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Κ. Παρασκευάς συνεχίζονται, αφού όχι μόνον ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνεχίζει την παραπλανητική πολιτική του με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εξαγγέλλοντας τώρα ότι παράλληλα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα υλοποιεί και το «παράλληλο », το οποίο στην πραγματικότητα είναι το «παράλληλο δούλεμα του λαού». Κι αυτό διότι το μνημόνιο είναι δεσμευτικό και η όποια κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλο μέτρο, χωρίς την έγκριση του «κουαρτέτου» (ΕΕ- -ΔΝΤ-ΕSM).

Ενώ για διευθέτηση χρέους, όλοι αυτοί θα απαιτήσουν παραπέρα αντισταθμιστικά μέτρα. Ο δε ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ «για πιο σκληρή ή μαλακή διαπραγμάτευση», έχει να κάνει για ποιανού τα συμφέροντα διαπραγματεύεται.

Επίσης ο Κ. Παρασκευάς αναφέρθηκε στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι το κύριο γνώρισμα των κομμάτων αυτών είναι ότι το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν υψηλό ταξικό κριτήριο με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Δείχνουν πραγματική συνέπεια, βάζοντας στην άκρη το κομματικό τους συμφέρον και ζητούν σήμερα Οικουμενική κυβέρνηση, ώστε να σχηματιστεί μία ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, για να εφαρμόσουν με το πιο σκληρό τρόπο την πολιτική τους.

Τώρα τόνισε ο Κ. Παρασκευάς χρειάζεται αδύνατη κυβέρνηση, με δυνατό το λαό και δυνατό ΚΚΕ. Όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί προσοχή τόσο στις παλιές όσο και στις νέες παραπλανητικές πολιτικές.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι καταδικασμένη να καταντήσει αργά ή γρήγορα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι σαν εκείνα τα κόμματα που υπερασπίσθηκαν την διαχείριση με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν, να ξεφτιλισθούν όπως συνέβη στο ΚΚ Ιταλίας, ΚΚ Γαλλίας, ΚΚ Ισπανίας, διότι έγιναν ο Δούρειος ίππος, που διέλυσαν λαϊκά κινήματα. Διότι είναι υποκριτές, αφού δεν παραιτήθηκαν όταν η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο ώστε να μην μπορέσει να ψηφισθεί, συμμετείχαν στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, χαρακτήρισαν «έντιμο συμβιβασμό» την συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη, δεν στήριξαν καμία πρόταση του ΚΚΕ όπως το νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, για τις συλλογικές συμβάσεις, για την ενίσχυση των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, αλλά τις καταχώνιασαν στα βαθιά τους συρτάρια.

Είναι δυνάμεις που δεν παρέχουν καμία εγγύηση, αναφέρονται σε έναν παραπλανητικό και επικίνδυνο διαχωρισμό αυτό της δραχμής και του , που είναι και τα δύο, οι όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, αφού εξυπηρετούν συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου και δίνουν την δυνατότητα στο κεφάλαιο να εξαγοράσει φθηνά τον πλούτο της χώρας.

Εδώ υπογράμμισε έρχεται η λύση μέσα από την πρόταση του ΚΚΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και πάλη για την λαϊκή εξουσία, διότι διαφορετικά, και κάθε φορά ο λαός θα παγιδεύεται σε επιλογές διαφορετικών τμημάτων της αστικής τάξης και διαφορετικών συμφερόντων.

Χρειάζεται τόνισε σε αυτές τις εκλογές να απομονωθεί η εγκληματική φασιστική , που μισεί τους εργάτες, μισεί τους ξέ και κανένας εργάτης, κανένας αυτοαπασχολούμενος, όσο απογοητευμένος κι αν είναι δεν πρέπει να παρασυρθεί και να ψηφίσει αυτό το κόμμα. Ναι, μπορούμε, να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί ο λαός μπορεί και πρέπει να ζήσει με τον πλούτο που παράγει. Και το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη, που μπορεί να δώσει να καταλάβει στο λαό την πραγματική δύναμη που έχει.

Σε σχέση με το Ποτάμι σημείωσε ότι σωστά κάνει το κόμμα αυτό στη και βάζει επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, τον εκπρόσωπο των βιομηχάνων, διότι έτσι πρέπει να κάνει, αφού είναι το κόμμα των «λιμοκοντόρων» της αστικής τάξης, αποτελεί την συγκολλητική ουσία και έχει ως επικεφαλής τον διαφημιστή των δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ υπογράμμισε ο κ. Παρασκευάς με αφορμή τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη απλώνει το χέρι του στους απογοητευμένους και τους καλεί να ξεκόψουν από την πολιτική των συμβιβασμών και να αποτελέσουν μάχιμο τμήμα του αγώνα. Με αυτοπεποίθηση να πει ο λαός ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα του «παλιού και νέου» διότι παλιό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και γι αυτό καλούμε το λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ και να το ενισχύσει, διότι από την θα σταθούμε μπροστά για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για να είναι πιο ουσιαστική και δυνατή, χρειάζεται να είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ.
Festival1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση