Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο
Μαζική  η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο

Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια όλης της μέρας, μαζική και μαχητική ήταν η απογευματινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του στο Βόλο, στo πλαίσιo των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Πέμπτης 22/10 που αποφάσισε το .

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλ. Πανεπιστημίου, ερ από βιομηχανίες, υπάλληλοι και φοιτητές, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επαναλαμβάνοντας το σύνθημα: «Στις 12 οέμβρη όλοι στην απεργία – καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».

Στη συγκέντρωση έγινε ομιλία από τον Παναγιώτη Τσιτσιρίκη, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και του Δ.Σ. του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Δέσποινα Κουρτέση, πρόεδρος του Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας.

Στην παρέμβασή της, η Δέσπονα Κουρτέση κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής Βόλου και του Δημάρχου Μπέου που υλοποιώντας μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της Καθαριότητας, είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τις μειώσεις κατά 10% στους πενιχρούς μισθούς στις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, να συνεχίσει την απαράδεκτη κατάσταση της ανυπαρξίας καθαριότητας σε αρκετούς χώρους, με το μάτι στραμμένο στην ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του τομέας της καθαριότητας σε μεγαλοεργολάβους.

Οι γνωστοί θεατρινισμοί του Μπέου, αλλά και οι βρώμικες επιθέσεις στο σωματείο Καθαριστριών και το ΠΑΜΕ, στόχο έχουν να καλύψουν τις προθέσεις του, αλλά και να βάλουν εμπόδια στην αγωνιστική στάση του σωματείου και των καθαριστριών στην πόλη. «Του επιστρέφουμε τα λόγια ότι θα τον βρούμε μπροστά μας. Θα μας βρει αυτός μπροστά του! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα », τόνισε η Δέσποινα Κουρτέση και την ομιλία της με τις διακδικήσεις του σωματείου καθαριστριών:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου

  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (οσοκομεία , πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.

  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Στην ομιλία του ο Π. Τσιτσιρίκης ανέφερε: “Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί μ' αυτήν την κατάσταση!

Η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα των σοφών της. Είναι ένα πόρισμα άγριας ταξικής πολιτικής. Είναι προκλητικό αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος τους ίδιους τους εργαζόμενους. Είναι προκλητικό γιατί την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη από χρέη από πρόστιμα και αναδρομικά. Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι το τάφο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40. Στους εργαζόμενους στα σκουπίδια προσθέτουν 9 τουλάχιστον χρόνια και δρομολογούν την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Τους το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει την βρώμικη δουλειά που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι. Μέσα σε τέσσερις μήνες – από τον περασμένο Ιούλη μέχρι τον Οκτώβρη – είναι η πέμπτη φορά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει στη Βουλή ένα μακρύ κατάλογο αντιλαϊκών μέτρων.

Ενδεικτικό της συνολικής επίθεσης στην Κοινωνική Ασφάλιση που δεν έχει τελειωμό είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου από το βήμα της βουλής σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο πολυνομο δεν αποτελεί τη συνολική αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού, καθώς αυτή με τη μείζονα μεταρρύθμιση του συστήματος πρόκειται να έρθει με ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο το Νοέμβρη. Δηλαδή παραδέχτηκε ότι τα αντιασφαλιστικά όχι μόνο δεν τελειώνουν εδώ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αλλά το «κυρίως ψητό» των ανατροπών είναι μπροστά.

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που πλήττονται δεν έχουν παρά να αντιτάξουν την ενότητά τους σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ικανή να την αποκρούσει και να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης. Να μην πέσει κανένας άνθρωπος του μόχθου στην «παγίδα» των κάλπικων προσδοκιών για «διορθώσεις». Τέτοιες δεν παίρνει η πολιτική που τον τσακίζει για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια και σοβαντίσματα. Ο λαός μόνη επιλογή έχει να την αντιπαλέψει, να τη δυσκολέψει με στόχο να την ανατρέψει μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ς που μας αξίζει.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη! Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η απεργία να αποτελέσει μια πραγματικά δυναμική απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Να πάρουν απάντηση ότι τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε πίσω, να κάτσουμε στα αυγά μας.

Ανοίγουμε με σχέδιο, πρόγραμμα αγωνιστικό, στόχους πάλης και θέσεις ταξικές που διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο. Υπερνικάμε δυσκολίες για την οργάνωση στο σωματείο, στη συμμετοχή στη γενική συνέλευσης, τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, την επιτυχία του απεργιακού αγώνα που θα τραντάζει κυβέρνηση και αφεντικά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση