Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μαθητικό   φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο

Μαθητικό   φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο

Το  μαθητικό  φεστιβάλ της θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο  Σάββατο 4 Απριλίου  στην του Βόλου και σε περίπτωση κακοκαιρίας στη θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της , που προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χ. Έτσι και στο Βόλο με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζεται το φεστιβάλ που φιλοξενεί την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, απευθύνει το κάλεσμα «ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑΣ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΟΣ».

 

ια το λόγο αυτό δόθηκε το απόγευμα συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ από το μέλος του συμβουλίου περιοχής Θεσσαλίας Θωμά  εωργάκη και το μέλος της ΚΝΕ, Νεφέλη Αλεξίου, οι οποίοι διευκρίνισαν πως « Η του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, αλλά θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, οι μαθητές, αλλά και ειδικότερα απέναντι στο σχολείο της ΕΕ και το περιεχόμενό του.

Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα γίνει αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα οι μαθητές στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για  το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την απόφαση για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής!»

Σε άλλο σημείο τόνισαν: «Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας βοηθάει να αναπτύσσουμε ολόπλευρα την προσωπικότητα μας και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τις κλίσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας προκειμένου να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην πρόοδο της κοινωνίας. Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσμο.

Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει, παλεύουμε για ένα σχολείο:

 

  • δωρεάν για όλα τα παιδιά που κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα.
  • που όλοι οι μαθητές θα μορφώνονται το ίδιο, με υποδομές, βιβλία, καθηγητές, παντού.
  • που όλοι θα είμαστε ίσοι από όπου και αν “κρατάει η σκούφια μας”.
  • που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε ουσιαστικά, ολοκληρωμένα τη φύση, την κοινωνία, τον κόσμο.
  • που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
  • που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουμε.
  • που αναγνωρίζει την ανάγκη της κοινωνίας να έχει τεχνίτες, τεχνικούς και δίνει στέρεη και ουσιαστική γνώση για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνικής.
  • Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Να σημειωθεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα ξεκινήσει στις 19.30 θα δοθούν συναυλίες από τους: The Low Breakers (2ο ΓΕΛ-5ο ΓΕΛ) και  Promises Broken (6ο ΓΕΛ-1ο ΕΠΑΛ Βόλου), θα γίνει συζήτηση  για την κατάσταση στα σχολεία , επίδειξη χορού, τουρνουά ping pong,  ενώ θα υπάρχει χώρος για  graffiti  , βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και με τις συλλογικές εργασίες μαθητών.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση