Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Μαθητικό   φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο

Μαθητικό   φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Βόλο

Το  μαθητικό  φεστιβάλ της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο  Σάββατο 4 Απριλίου  στην παραλία του Βόλου και σε περίπτωση κακοκαιρίας στη θόλο του Θεσσαλίας. Πρόκειται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ, που προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα. Έτσι και στο Βόλο με την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ ετοιμάζεται το φεστιβάλ που φιλοξενεί την ερασιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη των μαθητών, απευθύνει το κάλεσμα « vs ΝΕΟΛΑΙΑΣ. …ΣΚΕΨΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ».

 

Για το λόγο αυτό δόθηκε το απόγευμα συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ από το μέλος του συμβουλίου περιοχής Θεσσαλίας Θωμά  Γεωργάκη και το μέλος της ΚΝΕ, μαθήτρια Νεφέλη Αλεξίου, οι οποίοι διευκρίνισαν πως « Η επιλογή του κεντρικού συνθήματος δεν είναι τυχαία, αλλά θέλουμε να περνά το μήνυμα της αντίστασης απέναντι στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, οι μαθητές, αλλά και ειδικότερα απέναντι στο σχολείο της και το περιεχόμενό του.

Θέλουμε το Μαθητικό Φεστιβάλ να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση, προτροπή για σκέψη, προβληματισμό που θα γίνει αμφισβήτηση όλων όσων μαθαίνουν σήμερα οι μαθητές στο σχολείο για την ΕΕ και το ρόλο της, συνολικότερα για  το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό, παίρνοντας την για συμμετοχή στον αγώνα της ζωής!»

Σε άλλο σημείο τόνισαν: «Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μας βοηθάει να αναπτύσσουμε ολόπλευρα την προσωπικότητα μας και ταυτόχρονα να αξιοποιούμε τις κλίσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας προκειμένου να συμβάλουμε από τη μεριά μας στην πρόοδο της κοινωνίας. Που θα διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά με τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της προσφοράς για έναν καλύτερο κόσμο.

Διεκδικούμε την που μας αξίζει, παλεύουμε για ένα σχολείο:

 

 • δωρεάν για όλα τα παιδιά που κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα.
 • που όλοι οι μαθητές θα μορφώνονται το ίδιο, με υποδομές, , καθηγητές, παντού.
 • που όλοι θα είμαστε ίσοι από όπου και αν “κρατάει η σκούφια μας”.
 • που θα μας βοηθάει να καταλαβαίνουμε ουσιαστικά, ολοκληρωμένα τη φύση, την , τον κόσμο.
 • που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
 • που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν διαλέξουμε.
 • που αναγνωρίζει την ανάγκη της κοινωνίας να έχει τεχνίτες, τεχνικούς και δίνει στέρεη και ουσιαστική γνώση για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνικής.
 • Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Να σημειωθεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα ξεκινήσει στις 19.30 θα δοθούν από τους: The Low Breakers (2ο ΓΕΛ-5ο ΓΕΛ) και  Promises Broken (6ο ΓΕΛ-1ο ΕΠΑΛ Βόλου), θα γίνει συζήτηση  για την κατάσταση στα σχολεία , επίδειξη χορού, ping pong,  ενώ θα υπάρχει χώρος για  graffiti  , βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και με τις συλλογικές μαθητών.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

 • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

 • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση