Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δικαιώθηκε η πρώην πρόεδρος του OKANA για τις κατηγορίες της Ζ. Μακρή
Δικαιώθηκε  η  πρώην πρόεδρος του OKANA  για τις κατηγορίες της Ζ. Μακρή

Δικαιώθηκε η πρώην πρόεδρος του OKANA για τις κατηγορίες της Ζ. Μακρή

Δικαιώθηκε η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (OKANA), Μένη Μαλλιώρη,από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει προ διετίας εναντίον της η πρώην υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Η τελευταία είχε προσφύγει στον εισαγγελέα, ενώ είχε κατηγορήσει δημοσίως τη Μ. Μαλλιώρη για παράνομη προμήθεια και χορήγηση επικίνδυνου υποκατάστατου, για πραγματοποίηση προγράμματος στις χωρίς , καθώς και για κακοδιαχείριση χρημάτων του Οργανισμού που προορίζονταν για τα , αλλά και τη δημιουργία θεραπευτικών μονάδων.

Για τα θέματα της παράνομης προμήθειας και χορήγησης επικίνδυνου υποκατάστατου και της πραγματοποίησης προγράμματος στις χωρίς -για τα οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη αποφανθεί, θέτοντας τις αναφορές της Ζ. Μακρή στο αρχείο ως «αβάσιμες»- το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι στοιχειοθετούν .
«Προσβολή προσωπικότητας»

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «η εναγομένη (σ.σ. Ζ. Μακρή), που γνώριζε ότι τα ανωτέρω διαδιδόμενα είναι ψευδή, αφού λόγω της ιδιότητάς της είχε στην κατοχή της όλα τα ανωτέρω έγγραφα, διέπραξε σε βάρος της ενάγουσας (σ.σ. Μ. Μαλλιώρη) το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς εν γνώσει της διέδωσε ενώπιον αόριστου αριθμού προσώπων ψευδή γεγονότα, που μπορούσαν να προσβάλουν, και τελικώς προσέβαλαν, την προσωπικότητα της ενάγουσας. Εντεύθεν έπεται ότι από τις επίδικες συνεντεύξεις–ανακοινώσεις υπήρξε παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας, η οποία υπέστη για τον λόγο αυτό».

Για τα άλλα δύο ζητήματα εκκρεμούν στη μεν περίπτωση των Κέντρων Πρόληψης από τον έλεγχο του Σώματος Ελέγχου Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και για τη δημιουργία μονάδων σε με το ΚΕΕΛΠΝΟ εκδίκαση της υπόθεσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση