Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας» «Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο»
«Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας»   «Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο»

«Μάγνητες και ο πολιτισμός της Θάλασσας» «Ναυτική εβδομάδα στο Βόλο»

Με αφορμή την επαναφορά του θεσμού της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» από τον φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις μ.μ στην παραλία του Βόλου έμπροσθεν του Ηρώου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν είναι :

1.Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας

2.Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού

3.Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας

4. Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ»

5.Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΛΕΖΟΝΗΣΙ»

6.Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

7.Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «Δωδώνη»

Οι εκ θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ημέρες.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 9.00 π.μ, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Απόστολος ο Νέος» στο Αλιβέρι, με κεντρικό σύνθημα: «Κόντρα στις ». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει πανηγύρι με χορούς και τραγούδια.

Επίσης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της περίφημης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 7.00 π.μ., θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου και ακολούθως θα ψαλεί μνημόσυνο για τον «Άγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς.

Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., στο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Να ξανακάνουμε τη Μεσόγειο ειρήνης». Η εκδήλωση περιλαμβάνει ταινίας και μουσικό .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση