Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Λήψη μέτρων στην ΠΕΜΣ λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Λήψη μέτρων στην ΠΕΜΣ λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Λήψη μέτρων στην ΠΕΜΣ λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

 

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκγιάς όπως εκδόθηκε πό την Γ.Γ.Π.Π. και που ισχύει για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 προβλέπεται πολύ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4)  για τις Β. Σποράδες. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης της Π.Ε ς & Σποράδων έθεσε τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής ς των Β. Σποράδων για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύ των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : Γρ. Πολιτικής Προστασίας 24213 52464, 24213 52459.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση