Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Λήγει τον Δεκέμβριο του ’21 η σύσταση των ΕΠΕ
Λήγει τον Δεκέμβριο του ’21 η σύσταση των ΕΠΕ

Λήγει τον Δεκέμβριο του ’21 η σύσταση των ΕΠΕ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Υ..Ε.ΜΗ. υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το 12 του Ν. 4541/ Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), οι οποίες έχουν συσταθεί  πριν την ισχύ του παραπάνω Νόμου και η  διάρκειά τους είναι αόριστη, έχουν λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν, με τροποποίηση του καταστατικού τους οριστεί άλλη, ορισμένη  ημερομηνία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ως άνω διάταξη όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης συνεχίσουν να έχουν Αόριστη διάρκεια στο καταστατικό τους, θεωρούνται εκ του Νόμου ότι λήγουν αυτομάτως και αυτοδικαίως την 31.12.2021.

Επομένως προς αποφυγή του ενδεχόμενου αυτού και πρόκλησης προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία τους, συνιστάται  όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης έχουν Αόριστη διάρκεια χρόνου να προβούν το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε προ της 31.12.2021, σε σχετική τροποποίηση του καταστατικού τους και να ορίσουν ορισμένη διάρκεια σε έτη,  σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 περ. στ  του Ν. 3190/1955.

Για την έγκαιρη καταχώρηση της σχετικής τροποποίησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη ύπαρξη λοιπών εκκρεμοτήτων (π.χ. οικονομικές καταστάσεις με τις σχετικές εκθέσεις όπου από την κείμενη νομοθεσία απαιτούνται)».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση