Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΛΑΣ: «Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ»
ΛΑΣ: «Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ»

ΛΑΣ: «Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ»

Αυξήσεις φωτιά θα προκαλέσει η εφαρμογή ενιαίου τιμολογίου της ΔΕΥΑΜΒ στις δημοτικές ενότητας της Πορταριάς, της Άλλης Μεριάς, της Αγριάς, και της , σύμφωνα με την ΛΑΣ, που τονίζει ότι το νερό θα συνεχίσει να αποτελεί πανάκριβο αγαθό, όχι μόνο για τους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Βόλου – Ν. Ιωνίας – Αισωνίας, που για εφέτος δεν προβλέπεται καμιά , παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Οι αυξήσεις είναι εντυπωσιακές: Στην Πορταριά για κατανάλωση 60 κ.μ. το τρίμηνο, που αντιστοιχεί σε μια τετραμελή , από 37,60 € που πλήρωνε το 2015, θα πληρώσει το 2016 64,20, αύξηση 72%. Στη δημοτική ενότητα , για 60 κ.μ., από 22,39 €, θα πληρώσει 64,20, αύξηση 186%. Στην από 40,73 €, 64,20, αύξηση 58%, ενώ στη δημοτική κοινότητα Άλλης Μεριάς από 17,82 €, θα πληρώσει 64,20, δηλ. αύξηση 260% !!!

Η Δημοτική Αρχή Βόλου, συνεχίζοντας την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής Σκοτεινιώτη, εμπαίζει και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους του Βόλου, όταν ψευδώς ισχυρίζεται ότι η τιμή του νερού μειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα λαϊκά νοικοκυριά είδαν στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ ισχνές μειώσεις της τάξης του 1 ή 2 € το μήνα όταν το εισόδημά τους έχει μειωθεί από 30 έως 50%, εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα, ενώ πολλές οικογένειες πλήττονται από την ανεργία, που στη αγγίζει το 40%. Την ίδια στιγμή μεγάλες βιομηχανίες και (΄ & Β΄ ΒΙΠΕ), που βγάζουν κέρδη από την εκμετάλλευση του νερού το πληρώνουν στη μισή τιμή.

Η πολιτική διαχείρισης της ΔΕΥΑΜΒ που ακολουθεί και η δημοτική αρχή Μπέου είναι σύμφωνη με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν επιχορηγείται από τον Κ.Π. και έχει δρομολογηθεί η απόλυτα ανταποδοτική λειτουργία της, η λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι το νερό θα συνεχίσει να είναι ακριβό αγαθό και ότι τα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης θα διπλοπληρωθούν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου Βόλου, που ήδη καταθέτουν στον κρατικό κορβανά πάνω από το μισό του εισοδήματός τους με κάθε λογής φόρους. Απ’ αυτή την πολιτική δεν ξεφεύγουν και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, όπως ο κ. Πατσιαντάς, της ΛΑΕ, που έχει χαρακτηρίσει τη ΔΕΥΑΜΒ «ναυαρχίδα των επιχειρήσεων» του Δήμου, ούτε οι «ανεξάρτητοι» του ΣΥΡΙΖΑ, που, διά του εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ψήφισαν, μαζί με τη Δημοτική Αρχή Μπέου, να κόβονται οι παροχές νερού από τους Δημότες όταν ο λογαριασμός περνά το αστρονομικό ποσό των 81 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ παλεύουν για:

• Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που θα αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ.
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ ή τομέων – υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης
τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές καταναλώσεις και αύξηση για τις επιχειρηματικές καταναλώσεις.
• Καμιά σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους για ανεξόφλητους λογαριασμούς.
• Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλιστεί με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

"Αλιεύοντας" την είδηση