Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου για στέγαση μαθητών του 27ου Δ.Σ. Βόλου
Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου για στέγαση μαθητών του 27ου Δ.Σ. Βόλου

Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου για στέγαση μαθητών του 27ου Δ.Σ. Βόλου

Η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Στέγαση των μαθητών του 27ου Δ.Σ. Βόλου στις Αλυκές” αναφέρει:

“Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης του 27ου Δ.Σ. Βόλου, στις Αλυκές, από τους οποίους ζητείται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο, και πιο συγκεκριμένα στο 9ο Δ.Σ. Βόλου στα Παλιά, που βρίσκεται χιλιόμετρα μακρια από τον τόπο κατοικίας τους.

Το πρόβλημα στέγασης στο 27ο Δ.Σ. Βόλου δεν είναι καινούριο. Οι Αλυκές Βόλου είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο. Ήδη στο αύλειο χώρο λειτουργεί μια αίθουσα προκατασκευασμένη, ενώ τα τμήματα των μαθητών είναι υπεράριθμα. Η φετινή αύξηση των μαθητών, και πιο συγκεκριμένα η λειτουργία δυο τμημάτων στην πρώτη δημοτικού, είχε ως αποτελέσμα να μην υπάρχει χώρος να στεγαστεί μια τάξη. Υπηρεσιακοί παράγοντες πρότειναν λοιπόν σχεδόν μια τάξη, μαθητών της Α΄ τάξης, να μεταστεγαστεί σε άλλο σχολείο, με παράλληλη μετεγγραφή των μαθητών, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Η δημοτική αρχή Βόλου έχει τεράστιες ευθύνες! Και η τωρινή και η προηγούμενη. Ενώ γνώριζαν καλά το πρόβλημα και ενώ εδώ και χρόνια είχαν υποσχεθεί την επέκταση του σχολικού κτιρίου ώστε να είναι επαρκές, λαμβάνοντας υπόψη και τις μελλοντικές ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής, δεν πήραν κανένα μέτρο και καμιά πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος. Επί της ουσίας δεν πρόκειται για αδιαφορία, αλλά για συμφωνία και εφαρμογή της πολιτικής περικοπών που εφάρμοσαν στις κοινωνικές δαπάνες, στις δαπάνες για σχολική στέγη και στις επιχορηγήσεις των δήμων από τον Κ.Π. οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επερωτάται η δημοτική αρχή:

Τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει και τι μέτρα θα πάρει για να λυθεί το πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή των Αλυκών Βόλου, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να φοιτούν σε χώρους κατάλληλους και ασφαλείς, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη των διδακτικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα να μην αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα μακρια από τις εστίες τους;”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση