Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Λαϊκή Συσπείρωση για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Λαϊκή Συσπείρωση για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Λαϊκή Συσπείρωση για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κτέθεσε η Λϊκή Συσπείρωση Βόλου σχετικά με την ανάγκη οργάνωσης και λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Όπως είναι γνωστό στην πόλη μας λειτουργεί Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), που δημιουργήθηκε με την αξιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013″ του Υπουργείου Υγείας και άρχισε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2014. Έτσι επιτεύχθηκε η ένταξη 9 ατόμων, πάνω από 18 ετών, με νοητική υστέρηση ή άλλες κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές, σε κατάλληλα οργανωμένους χώρους, τα οποία δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη.

Η μόνιμη εγκατάσταση της ΣΥΔ είναι στην πρώην «Παιδόπολη» Αγριάς, σε κτίρια που παραχωρήθηκαν στο Δήμο για 25 χρόνια από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. και κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από το της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, πρόσφατα, (Αύγουστος 2015) εγκρίθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για τη Στέγη Υποστηριζόμενη Διαβίωσης, που περιλαμβάνει την επίπλωση, είδη γραφείου, ηλεκτρικές οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές, κ.ά.

Είναι ακόμη γνωστό ότι το χρηματοδότησης της ΣΥΔ από το λήγει στο τέλος Οκτωβρίου και υπάρχει κίνδυνος ς της λειτουργίας της, με σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή.

Επερωτάται η δημοτική αρχή:

  • Τι θα πάρει και πώς θα διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς καμιά , η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης;

  • Τι πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναπτύξει έτσι ώστε η συγκεκριμένη δομή να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ στην πόλη μας, και όχι μόνο 9 ατόμων, με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη από τα αρμόδια υπουργεία, με τη μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και την του απαραίτητου μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών;”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση