Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό
Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

“Η με την πρότασή της για το Ασφαλιστικό δεν σφάζει κυριολεκτικά μόνο τις συντάξεις που θα καταντήσουν πολύ γρήγορα φιλοδωρήματα και θα εμπαίζουν τους απόμαχους της δουλειάς που αγωνίστηκαν και μόχθησαν μια ζωή για να καταντήσουν να λοιδωρούνται στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Η με την πρότασή της εξοντώνει και ουσιαστικά αφανίζει, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες”.

Αυτό επισημαίνει η ΛΑΕ ς, που οργανώνει πολιτική εκδήλωση- συζήτηση για το Ασφαλιστικό, την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. στο FORUM (Πολυμέρη με Δεληγιώργη) στον Βόλο, με ομιλήτρια τη Δέσποινα Σπανού. Θα χαιρετίσει ο π. βουλευτής ΛΑΕ ς Κ. Δελημήτρος.

Επίσης στην που εξέδωσε προσθέτει: ” Συγκεκριμένα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εάν ψηφιστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, θα επιβαρύνονται με εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος τους 20% για κύρια σύνταξη, 6,95% για τον κλάδο υγείας και 7,5% για την επικουρική ασφάλιση.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις τους από τα μνημόνια, δηλαδή το φόρο εισοδήματος 26%, το τέλος επιτηδεύματος 650 έως 1000 ευρώ και την εισφορά αλληλεγγύης 0,7 έως 6%, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες αυτές εξοντώνονται και οδηγούνται στον αφανισμό και στο κλείσιμο.

Σύμφωνα πάλι με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες χάνουν το ασφαλιστικό τους , τον ΟΑ, που συγχωνεύεται σ' ένα υπερ, οδηγώντας τους σε πρόσθετες δυσκολίες για την εξυπηρέτησή τους και ταυτόχρονα θα εξουθενωθούν βάναυσα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις των αγροτών από το 3ο μνημόνιο, δηλαδή την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε 100%, την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%, την του αφορολογήτου των αγροτικών επιδοτήσεων, την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας.

Οι βάναυσες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που θα γίνουν πολύ χειρότερες μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές, πλήττουν θανάσιμα όλους τους οικονομικοκοινωνικούς κλάδους και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.

Οι προτάσεις εξόντωσης της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό.

Η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, να παρουσιάσει την πρότασή της για το ασφαλιστικό ως θεσμική μεταρρύθμιση, δε μπορεί να αποκρύψει ότι πρόκειται για επιχείρηση αφαίρεσης 1,8 δις ευρώ, μέσα στο 2016, από τις τσέπες των ήδη φτωχοποιημένων συνταξιούχων, για να τα δώσει εξαθλιώνοντάς τους εντελώς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της από το 3ο μνημόνιο, στους δανειστές της χώρας.

Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι των πόλεων μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, οι απόμαχοι της δουλειάς και η νεολαία, με τους συντονισμένους, ενωτικούς και μαχητικούς αγώνες τους, μπορούν να αποτρέψουν τη νέα αντιασφαλιστική και συνταξιοκτόνα επίθεση κυβέρνησης – μεγάλης εργοδοσίας – δανειστών και να ανοίξουν το δρόμο για τη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, που έχει, όσο ποτέ, ανάγκη ο τόπος μας”.

"Αλιεύοντας" την είδηση