Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό
Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

“Η κυβέρνηση με την πρότασή της για το Ασφαλιστικό δεν σφάζει κυριολεκτικά μόνο τις που θα καταντήσουν πολύ γρήγορα φιλοδωρήματα και θα εμπαίζουν τους απόμαχους της δουλειάς που αγωνίστηκαν και μόχθησαν μια ζωή για να καταντήσουν να λοιδωρούνται στα τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Η κυβέρνηση με την πρότασή της εξοντώνει και ουσιαστικά αφανίζει, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες”.

Αυτό επισημαίνει η ΛΑΕ , που οργανώνει πολιτική εκδήλωση- συζήτηση για το Ασφαλιστικό, την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο FORUM (Πολυμέρη με Δεληγιώργη) στον Βόλο, με ομιλήτρια τη Δέσποινα Σπανού. Θα χαιρετίσει ο π. βουλευτής ΛΑΕ Κ. .

Επίσης στην που εξέδωσε προσθέτει: ” Συγκεκριμένα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εάν ψηφιστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, θα επιβαρύνονται με επί του φορολογητέου εισοδήματος τους 20% για κύρια , 6,95% για τον κλάδο υγείας και 7,5% για την επικουρική ασφάλιση.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις τους από τα μνημόνια, δηλαδή το φόρο εισοδήματος 26%, το τέλος επιτηδεύματος 650 έως 0 ευρώ και την εισφορά αλληλεγγύης 0,7 έως 6%, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες αυτές εξοντώνονται και οδηγούνται στον αφανισμό και στο κλείσιμο.

Σύμφωνα πάλι με τις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες χάνουν το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΓΑ, που συγχωνεύεται σ’ ένα υπερταμείο, οδηγώντας τους σε πρόσθετες δυσκολίες για την εξυπηρέτησή τους και ταυτόχρονα θα εξουθενωθούν βάναυσα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες επιβαρύνσεις των αγροτών από το 3ο μνημόνιο, δηλαδή την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και εν συνεχεία σε %, την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23%, την κατάργηση του αφορολογήτου των αγροτικών επιδοτήσεων, την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι , οδηγούν σε τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας.

Οι βάναυσες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που θα γίνουν πολύ χειρότερες μετά τις «διαπραγματεύσεις» με τους , πλήττουν θανάσιμα όλους τους οικονομικοκοινωνικούς κλάδους και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.

Οι προτάσεις εξόντωσης της κυβέρνησης μπορούν και πρέπει να πέσουν στο κενό.

Η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί, βαφτίζοντας το ψάρι, να παρουσιάσει την πρότασή της για το ασφαλιστικό ως θεσμική μεταρρύθμιση, δε μπορεί να αποκρύψει ότι πρόκειται για επιχείρηση αφαίρεσης 1,8 δις ευρώ, μέσα στο 2016, από τις τσέπες των ήδη φτωχοποιημένων συνταξιούχων, για να τα δώσει εξαθλιώνοντάς τους εντελώς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της από το 3ο μνημόνιο, στους δανειστές της χώρας.

Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι των πόλεων μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, οι απόμαχοι της δουλειάς και η νεολαία, με τους συντονισμένους, ενωτικούς και μαχητικούς αγώνες τους, μπορούν να αποτρέψουν τη νέα αντιασφαλιστική και συνταξιοκτόνα επίθεση κυβέρνησης – μεγάλης εργοδοσίας – δανειστών και να ανοίξουν το δρόμο για τη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, που έχει, όσο ποτέ, ανάγκη ο τόπος μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση