Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας
ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας

ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας

Είναι απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα να ανατρέψει την μνημονιακή αιχμαλωσία, να φύγει αμέσως από την Ευρωζώνη και να προχωρήσει στη συγκρότηση σε νέες βάσεις εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής ς με στόχο την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική , τόνισε η Δέσποινα Σπανού, επικεφαλής του τμήματος εργατικής πολιτικής της ΛΑΕ που βρέθηκε την Τετάρτη στον Βόλο, καλεσμένη της ΛΑΕ Μαγνησίας, μαζί με τον γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση.

Το βράδυ, μίλησε σε μεγάλη στο κέντρο FORUM, όπου και παρουσίασε τις προτάσεις της ΛΑΕ για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Η κα. Σπανού χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «μάχη των μαχών» καθώς αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και η επίλυσή του αφορά την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι μειώσεις του σχεδίου δεν αρκούν για το και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ένα τέταρτο καθώς ζητάει άλλα 9 δις από την Ελλάδα.

«Όταν επεμβαίνει το τόσο σε αγρότες όσο και ελεύθερους , στόχος είναι να τους πετάξει εκτός . «Θέλουν οι επιστήμονες να εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες ή να δουλεύουν «μαύρα» και οι αγρότες να πουλήσουν τα χωράφια τους. Το σχέδιο είναι να αλλάξει η δομή της κοινωνίας για να πάνε όλα στους μεγάλους. Είναι ο στόχος τους και όχι παράπλευρη απώλεια, όπως στόχος τους ήταν και η μεγάλη ύφεση για να ξεπουληθεί η περιουσία» εξήγησε η κ. Σπανού.

Λύση υπάρχει, και αυτή προϋποθέτει την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη χρηματοδότηση των ταμείων και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καταστροφή, αν γίνει παράλληλα με την παραγωγική ανασυγκρότηση και απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο να αγωνιστεί καθώς η αντίσταση είναι η μόνη λύση.

Φυσικά, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση των Ταμείων, πρέπει να οδηγηθούμε σε σύγκρουση με τους δανειστές, δηλαδή σε μονομερή διαγραφή του χρέους και σε παύση πληρωμών.

Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ευρεία σύσκεψη με το Συντονιστικό των φορέων της Μαγνησίας που αντιτίθενται στο ασφαλιστικό , όπου και αναζητήθηκαν όλοι οι πρόσφοροι τρόποι συντονισμού του αγώνα και τέθηκαν προτάσεις για να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός.

Από την πλευρά΄του, ο Γ.Χαρίσης ανέφερε πως το ΜΕΤΑ καταβάλλει προσπάθεια για την οργάνωση παλλαϊκής κινητοποίησης, το αργότερο μέχρι 10 Μαρτίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη συνέχεια.

λαεν2λαεν1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση