Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας
ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας

ΛΑΕ: Αναγκαία η ανατροπή της μνημονιακής αιχμαλωσίας

Είναι απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα να ανατρέψει την μνημονιακή αιχμαλωσία, να φύγει αμέσως από την Ευρωζώνη και να προχωρήσει στη συγκρότηση σε νέες βάσεις εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική, τόνισε η Δέσποινα Σπανού, επικεφαλής του τμήματος εργατικής πολιτικής της ΛΑΕ που βρέθηκε την Τετάρτη στον Βόλο, καλεσμένη της ΛΑΕ Μαγνησίας, μαζί με τον γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση.

Το βράδυ, μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο FORUM, όπου και παρουσίασε τις προτάσεις της ΛΑΕ για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Η κα. Σπανού χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «μάχη των μαχών» καθώς αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και η επίλυσή του αφορά την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Οι μειώσεις του σχεδίου δεν αρκούν για το ΔΝΤ και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ένα τέταρτο μνημόνιο καθώς ζητάει άλλα 9 δις από την Ελλάδα.

«Όταν επεμβαίνει το νομοσχέδιο τόσο σε όσο και ελεύθερους επαγγελματίες, στόχος είναι να τους πετάξει εκτός επαγγελματίες. «Θέλουν οι επιστήμονες να εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες ή να δουλεύουν «μαύρα» και οι να πουλήσουν τα χωράφια τους. Το είναι να αλλάξει η δομή της κοινωνίας για να πάνε όλα στους μεγάλους. Είναι ο στόχος τους και όχι παράπλευρη απώλεια, όπως στόχος τους ήταν και η μεγάλη ύφεση για να ξεπουληθεί η περιουσία» εξήγησε η κ. Σπανού.

Λύση υπάρχει, και αυτή προϋποθέτει την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη χρηματοδότηση των ταμείων και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η έξοδος από την ευρωζώνη και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καταστροφή, αν γίνει παράλληλα με την παραγωγική ανασυγκρότηση και απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο να αγωνιστεί καθώς η είναι η μόνη λύση.

Φυσικά, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση των Ταμείων, πρέπει να οδηγηθούμε σε σύγκρουση με τους δανειστές, δηλαδή σε μονομερή διαγραφή του χρέους και σε παύση πληρωμών.

Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε στο ευρεία σύσκεψη με το Συντονιστικό των φορέων της που αντιτίθενται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου και αναζητήθηκαν όλοι οι πρόσφοροι τρόποι συντονισμού του αγώνα και τέθηκαν προτάσεις για να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός.

Από την πλευρά΄του, ο Γ.Χαρίσης ανέφερε πως το ΜΕΤΑ καταβάλλει προσπάθεια για την οργάνωση παλλαϊκής κινητοποίησης, το αργότερο μέχρι 10 Μαρτίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη συνέχεια.

λαεν2λαεν1

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε εν κινήσει Ι.Χ. στην Κάτω Γατζέα #ΙΧ #ΚάτωΓατζέα #φωτιά - https://t.co/nP5ch1Zxze -

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

"Αλιεύοντας" την είδηση