Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΛΑΕ: Ανάγκη για αντιμετώπιση της ανεργίας και χρηματοδότηση των ταμείων
ΛΑΕ: Ανάγκη για αντιμετώπιση της ανεργίας και χρηματοδότηση των ταμείων

ΛΑΕ: Ανάγκη για αντιμετώπιση της ανεργίας και χρηματοδότηση των ταμείων

Την ανάγκη άμεσης λύσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την χρηματοδότηση των ταμείων, επισήμανε σήμερα από το Βόλο η υπεύθυνη τμήματος εργατικής πολιτικής της ΛΑΕ Δέσποινα Σπανού, στο πλαίσιο σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης σήμερα στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο Φόρουμ.

Η κα. Σπανού ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο καμπάνιας της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, ενώ χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «την μάχη των μαχών» καθώς αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες κι εκτίμησε ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο, τονίζοντας ότι εκτός από τη μείωση συντάξεων, η κυβέρνηση προχωρά και στην ενοποίηση των ταμείων με στόχο να πάρει τα αποθεματικά όσων είναι εύρωστα.

Η ίδια ανέφερε ότι στόχος του σχεδίου Νόμου, είναι οι περικοπές και η παρέμβαση στην ταξική διάρθρωση της οικονομίας της χώρας μας, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν λίγα δικηγορικά γραφεία, όσοι δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες να είναι με συνθήκες γαλέρας και οι αγρότες να αναγκαστούν να πουλήσουν τα χωράφια τους, καθώς οι όποιες διορθωτικές κινήσεις γίνονται από την κυβέρνησης δε λύνουν το πρόβλημα. «Θέλουν να αλλάξουν τις δομές της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε και συνέχισε «Είναι στόχος τους , όχι παράπλευρη απώλεια.

Στόχος τους ήταν και η ανεργία και η μεγάλη ύφεση. Αυτό το σχέδιο Νόμου πιάνει τα πάντα κι επηρεάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το ασφαλιστικό έχει προβλήματα αλλά υπάρχουν κι άμεσες λύσεις για την ενίσχυσή του, όπως έσοδα από φορολογικά πρόστιμα, τζόγο κ.ά. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία. Η ΛΑΕ δε μασά τα λόγια της. Για να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία, θα πρέπει η κυβέρνηση να έρθει σε σύγκρουση με τους δανειστές. Το εθνικό νόμισμα στα χέρια μια κυβέρνησης αριστεράς μπορεί να είναι κι εργαλείο. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προϋποθέσεις».

O γραμματέας του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίσης, τόνισε την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φέρει την μία τάξη απέναντι στην άλλη, ενώ ενημέρωσε ότι η προσανατολίζεται σε απεργιακή κινητοποίηση 9-10 Μαρτίου, ωστόσο το ΜΕΤΑ επιχειρεί να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση αρχές Μαρτίου και κορύφωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση