Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΛΑΕ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα τα εθνικά θέματα
ΛΑΕ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα τα εθνικά θέματα

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα τα εθνικά θέματα

Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για τους πρόσφυγες παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης ενώ η εμπλοκή του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών περιπλέκει την κατάσταση σε μια θερμή περιοχή όπως η Συρία ενώ αποτελεί εχθρική προς τη Ρωσία. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Καλύβης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, που βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο των εσωκομματικών διεργασιών για την ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2016.

Επιπλέον ανέφερε ότι η ΛΑΕ επιθυμεί το άνοιγμα στην κοινωνία, έχει απευθύνει πρόσκληση για συν σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και σε αυτές που αντιτίθενται στο μνημόνιο και γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι του “αριστερού ρεύματος” στο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσουν μία ξεχωριστή πολιτική οργάνωση που θα συμμετέχει στη ΛΑΕ ως συγκροτημένο πλέον ρεύμα. Μάλιστα ανέφερε ότι τα κείμενα προς συζήτηση θα τεθούν υπόψη των μελών του “αριστερού ρεύματος” αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αναφορικά με το προσφυγικό επισήμανε ότι η πρόταση της ΛΑΕ είναι να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την Ευρώπη και οι πρόσφυγες να κατευθυνθούν όπου επιθυμούν έχοντας διασφαλισμένη μια ασφαλή διέλευση και φυσικά να εφαρμοστεί η συμφωνία της Γενεύης. “Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας είναι το λιγότερο απαράδεκτη ενώ η χ μας έχει τα λιγότερα δυνατά οφέλη έναντι της Τουρκίας. Αυτοί που θα την πληρώσουν από αυτή τη συμφωνία είναι οι πρόσφυγες και η Ελλάδα” επισήμανε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα για ξεχωριστή μεταχείριση των μεταναστών που θα θελήσουν να επενδύσουν στη χ, τόνισε ότι αυτές “δεν θα πρέπει να προκαλούν το γέλωτα. Η τοποθέτηση κυβερνητικού στελέχους ότι αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το αν έχουν γεμάτο πορτοφόλι ή όχι είναι απαράδεκτη”.

Ν' ανοίξει η συζήτηση για το

Για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι θέση της ΛΑΕ είναι να καταργηθούν τα μνημόνια και να ανοίξει η συζήτηση για το . Τόνισε ότι η ΛΑΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση, και θα αναλάβει πρωτοβουλία να ανοίξει αυτός ο διάλογος πάνω στον οδικό χάρτη που προτείνει για την αλλαγή του νομίσματος. “Δεν λέμε ότι αυτό είναι εύκολο, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας”. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των προεκλογικών της υποσχέσεων και εξήγησε ότι τα για το και το φορολογικό που έρχονται πλήττουν και πάλι τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα χαμηλά εισοδήματα. “Θα μπορούσαν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή και να φροντίσουν να υπάρξουν πόροι για το σύστημα και όχι απλά να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα 1,8 δις που επιβάλλει το τρίτο μνημόνιο”, τόνισε.

Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα επισήμανε ότι η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει με προχειρότητα και τόνισε ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο περιπλέκει την κατάσταση σε μια θερμή περιοχή, ενώ αποτελεί εχθρική πράξη απέναντι στη Ρωσία. Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τόνισε ότι η ΛΑΕ έχει προτείνει μία σύνθετη ονομασία, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας έχασε πολλές ευκαιρίες με τους πολιτικούς χειρισμούς που έγιναν για να δοθεί μία λύση στο θέμα.

Τέλος υπογράμμισε ότι στο εσωκομματικό επίπεδο γίνονται δύο προσπάθειες από την πλευρά της ΛΑΕ. Πρώτο να μετεξελιχθεί αυτό το “μετωπικό σχήμα' με την ένταξη ή συν περισσότερων δυνάμεων της αριστεράς αλλά και άλλων που όμως αντιτίθενται στο μνημόνιο. Άσκησε κριτική στο ΚΚΕ που όπως είπε “διακατέχεται από πολιτικό αυτισμό” ενώ επισήμανε ότι στο πλαίσιο διεκδικήσεων για το λαό υπάρχει μία σύγκληση απόψεων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν και οι πολιτικές διαφορές παραμένουν. Τέλος ανέφερε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει μία συζήτηση με τα μέλη του “αριστερού ρεύματος” του ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική μετεξέλιξής του σε μία αυτόνομη πολιτική οργάνωση που θα θελήσει να συμμετέχει στη ΛΑΕ ως συγκροτημένο ξεχωριστό ρεύμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση