Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Kαταδίκασαν το φαινομένο Μπέου Ν. Κανελλής και αριστερές συλλογικότητες
Kαταδίκασαν το φαινομένο  Μπέου Ν. Κανελλής και αριστερές συλλογικότητες

Kαταδίκασαν το φαινομένο Μπέου Ν. Κανελλής και αριστερές συλλογικότητες

Την συάστασή τους στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κανελλή εξέφρασαν εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων και συλλογικοτήτων, με αφορμή την φραστική που είπε ότι δέχθηκε από τον πρώην αντιδήμαρχο Δημ. Λιβογιάννη.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε Τύπου που δόθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ενώ καταδικάστηκε ο τραμπουκισμός και η φασίζουσα νοοτροπία του σε αργία δημάρχου Μπέου και της πλειοψηφίας, που- όπως ελέχθη- έχει στόχο να εκφοβίσει τους αγωνιζόμενους πολίτες.

Στη παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές του και μέλη της ΛΑΕ Κώστας Δελημήτρος, Δανάη Τζίκα, ο δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού Νίκος Τσανής και εκπρόσωποι κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων.

Ο Νίκος Κανελλής τόνισε ότι το περιστατικό αυτό είναι ακόμη ένα επεισόδιο σε μια σειρά αντίστοιχων γεγονότων και πηγάζει από την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με απόλυτη ευθύνη της παράταξης του σε αργία και υπόδικου Αχιλλέα Μπέου και του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος κατήγγειλε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε αρένα ή σε , στο οποίο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιτίθενται εναντίον όσον διαφωνούν μαζί τους, οδηγώντας τις διαδικασίες σε έναν πρωτοφανή εκφυλισμό. «Αυτή είναι η γραμμή της παράταξης του Αχιλλέα Μπέου, με βρισιές, τρομοκρατίες, απειλές, για να φοβούνται να μιλήσουν, να κάνουν κριτική, να μην ασκούν ».

Σύμφωνα με τον Ν. Κανελλή, απώτερος στόχος είναι η δημοτική πλειοψηφία να ενεργεί ανεξέλεγκτα και να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Όπως ανέφερε, το καθεστώς της τρομοκρατίας είναι το μέσο για να περάσουν μια σειρά αποφάσεις που αφορούν ολόκληρη την πόλη.

Ο ίδιος κάλεσε τους δημότες να μην επιτρέψουν αυτές τις πρακτικές να μεταφερθούν στους δρόμους της πόλης και να «μην ανήκουν σε κανέναν νταή και παλληκαρά», αλλά οι δρόμοι της πόλης πρέπει να είναι ελεύθεροι, ανοιχτοί και ασφαλείς για όλους τους πολίτες.

Ο σύμβουλος κατήγγειλε ότι η δημοτική παράταξη Μπέου δε στοχοποιεί μόνο την , αλλά προσπαθεί να στοχοποιήσει και να εκφοβίσει όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων.

Υπενθύμισε ορισμένα χαρακτηριστικά περιστατικά όπως τον Φεβρουάριο του 2015 τη μήνυση εναντίον του Θ. Κλημόπουλου και άλλων συμβούλων για όσα έγιναν στο Δ.Σ. κυρίως από τα χωριά του Πηλίου για το νερό και την άρδευση, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2015 που απείλησαν ότι θα κατεβάσουν τάγματα εφόδου στους δρόμους για ν αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις για τους μετανάστες. Πριν λίγους μήνες 10 σύμβουλοι κατέθεσαν μήνυση εναντίον της προέδρου των Εργαζομένων στους , που ήταν ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη.

Κλείνοντας ο Ν. Κανελλής ανέφερε ότι εκτός από τα προβλήματα της λιτότητας προωθείται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Απάντηση στην που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση και το κατεστημένο δεν μπορεί να δώσει ούτε ο λαϊκισμός, ούτε ο φασισμός, ανοιχτός ή συγκαλυμμένος και η παράταξη Μπέου είναι μέρος του κατεστημένου, που εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές σε επίπεδο Δήμου Βόλου. Απάντηση, είπε μπορεί να δώσει μόνο η πάλη του λαού ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και του Βόλου στα εκφυλιστικά φαινόμενα που ζούμε και ενάντια σε όσους χρησιμοποιούν μεθόδους φασιστικών οργανώσεων και μαφίας για να επιβάλλουν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Τέλος, ο σύμβουλος διαβεβαίωσε ότι δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται και θα συνεχίσει να παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας και φτωχών ανθρώπων που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και ενάντια στο καθεστώς Μπέου που προσπαθεί να επιβληθεί στην πόλη.

Δηλώσεις συμπαράστασης στον Ν. Κανελλή και καταδίκης του φαινομένου Μπέου έκαναν το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Ντούρος και το μέλος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος Σπύρος Μανώλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση