Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κυκλοφορικά θέματα έθεσε στην υφυπουργό ΠΟΜΕΔΙ ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου
Κυκλοφορικά θέματα έθεσε στην υφυπουργό ΠΟΜΕΔΙ ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου  Θ. Θεοδώρου

Κυκλοφορικά θέματα έθεσε στην υφυπουργό ΠΟΜΕΔΙ ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου

Κυκλοφορικά θέμτα της πόλης και ιδιαίτερα το ζήτημα με τον κόμβο του περιφερειακού στα Αστέρια Αγριάς, έθεσαν υπόψη της αρμόδιας υφυπουργού, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου και ο γενικός , Στέλιος Διαμαντίδης, που την επισκέφτηκαν στο γραφείο της στην Αθήνα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής έγινε ενημέρωση για τις προσπάθειες και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως η τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης, στο σημείο αυτό και που έχει αποδώσει ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά μόνο τις ημέρες που καταγράφονται μέτριοι κυκλοφοριακοί φόρτοι.

ια το λόγο αυτό και εν όψει της θερινής περιόδου, με την γνωστή των ατέλειωτων ουρών αυτοκινήτων, ζητήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις, όπως:

Η λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο «Αστεριών» κάθε Κυριακή και επίσημη Αργία, από 1ης Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, από 10.00 έως 22.00 και η διασφάλιση συνεχούς αδιάκοπης ροής των οχημάτων με καθορισμό: α)υποχρεωτικής ς ευθεία και δεξιά, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο επιστρέφοντας στο Βόλο από Αγριά, β) υποχρεωτικής ς ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο και κινούνται προς Αγριά, μέσω της παραλιακής οδού και ταυτόχρονα γ) μονοδρόμηση του τμήματος της περιφερειακής οδού, από κόμβο «Αστεριών» έως κόμβο «Αλκίππης», από Αγριά προς Βόλο και απαγόρευση εισόδου στη σήραγγα της ς για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου.

Παράλληλα ζητήθηκε από την υφυπουργό η συνδρομή της για την δημιουργία σύγχρονων κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις της Περιφερειακής Οδού με την παραλιακή Βόλου – Αγριάς και την Ιωλκού, που θα δώσουν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα, αλλά και κόμβου στη διασταύρωση Λαρίσης – Αθηνών.

Η κα. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συγκαλέσει με τη συμμετοχή του αρμόδιου γενικού γραμματέα, κ. Δέδε, για τα θέματα αυτά.

Υπόψη της υφυπουργού τέθηκαν και άλλα ζητήματα της πόλης, ενώ της έγινε και ενημέρωση για το θέμα του λιμανιού που τέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση