Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κρουαζιέρα στη ρότα της Αργούς προώθησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα Poseidonia 2015
Κρουαζιέρα στη ρότα της Αργούς προώθησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα Poseidonia 2015

Κρουαζιέρα στη ρότα της Αργούς προώθησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στα Poseidonia 2015

Κρουαζιέρα στη… ρότα της Αργοναυτικής Εκστρατείας και με λιμάνι εκκίνησης το Βόλο. Μία ιδέα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που συζητήθηκε και έτυχε ιδιαίτερης επιδοκιμασίας στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Posidonia Sea Tourism Forum που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου στην .

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης , ο κ. Βασίλης Ζαχείλας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θέκλα Καμμένου.

Το 3ο Συνέδριο Posidonia Sea Tourism Forum, που έλαβε χ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, περιελάμβανε, επίσης, και έκθεση τοπικών προϊόντων, ενώ το βασικό του θέμα ήταν οι νέες τάσεις στην κρουαζιέρα, οι απαιτήσεις των πελατών και η προσαρμογή των τουριστικών πακέτων και υπηρεσιών σε αυτές, οι υποδομές των λιμένων, εκδρομές κλπ, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις νέες βάσεις που πρέπει να τεθούν για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Συνολικά, παραβρέθηκαν 800 ηγετικά στελέχη και άνθρωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και yachting, αλλά και εκπρόσωποι λιμανιών από την Ελλάδα και την , ενώ τίμησαν με την παρουσία τους η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. και ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε Workshop σχετικά με τους προμηθευτές πλοίων, το οποίο παρακολούθησαν οι κ.κ. και Ζαχείλας, ενώ οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συμμετείχαν σε Β2Β συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Celestya Cruises, η HAL Group (Holland Amerika, Seabourn & Princess Cruises), η  RCI Group (Royal Caribbean, Celebrity & Azamara Cruises, η  Carnival Cruises, η  MSC Cruises και η Silversea Cruises.

Στις Β2Β συναντήσεις, οι τοποθετήσεις που έγιναν από την πλευρά του Επιμελητηρίου Μαγνησίας έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής και ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, κ. Καμμένου, παρουσίασε προς τους εκπροσώπους των εταιρειών τις δυνατότητες ανάπτυξης του Βόλου και των Σποράδων ως προορισμών κρουαζιέρας, ενώ ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του λιμανιού της πόλης για την φιλοξενία δραστηριοτήτων και εκδρομών, πέραν των συνηθισμένων.

Εκείνο που δημιούργησε αίσθηση ήταν η ιδέα για μία νέα γραμμή κρουαζιέρας, στη ρότα της Αργοναυτικής Εκστρατείας, με λιμάνι έναρξης, βέβαια, το Βόλο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον εκφράστηκε και για το ενδεχόμενο κρουαζιέρας Βορείου Αιγίου. Σημειώνεται ότι αρχικά η ιδέα αυτή είχε τεθεί σε Στρογγυλή Τράπεζα το 2013 σε συν με το Επιμελητήριο Σμύρνης και πλέον θεωρήθηκε αρκετά ώριμη ώστε να παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας συναντήθηκαν με στελέχη του Επιμελητηρίου Σμύρνης. Κατά την συνάντηση δρομολογήθηκε η παρουσίαση και ενημέρωση των νέων κοινών διαδρομών στις εταιρίες και το κοινό, πολύ σύντομα με κοινές δράσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση