Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου
Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους  του  Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Εξετάσεις γι την πιστοποίηση των γνώσεών τους κι την απόκτηση Κρατικού Πτυχίου μπορούν να δίνουν οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους – και από εφέτος μετά και την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης. Η όλη διαδικασία πραγματοποιούνταν δύο φορές τον χρόνο, αλλά δεν διεξάγονταν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της αναδιοργάνωσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. [Εθνικός Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης].
Στα του 2014 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις μετά από τόσο καιρό, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί από τους απόφοιτους του Δήμου Βόλου, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το έργο της σχολής και συνεχίζουν την των προηγούμενων εξετάσεων όπου η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη του 90%. Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τις απόφοιτες της ειδικότητας Συντήρησης Έργων ς βαθμολογήθηκαν με 20 – Άριστα, γεγονός που θα τους κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην εργασίας. Η πρόεδρος, τα μέλη της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. και το έμψυχο υλικό του εύχονται στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στην εργασία τους.
Αυτό το διάστημα επίσης έχει αρχίσει η διαδικασία για την εύρεση θέσεων για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών του Δ' εξαμήνου που θα ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους στις αρχές του καλοκαιριού. Η Πρακτική Άσκηση έχει ως βασικό αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή και συμπλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους κάνοντάς τους να συμμετέχουν σε πραγματικές συνθήκες άσκησης της ειδικότητάς τους, διαδικασία που θα τους φέρει πιο κοντά στην εργασίας. Την όλη οργάνωση έχει το γραφείο διασύνδεσης της σχολής – που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια- και φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις με τους σπουδαστές, και όσοι , επιχειρηματίες κ.τ.λ. ενδιαφέρονται, καλούνται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο practice.diek@gmail.com.

"Αλιεύοντας" την είδηση