Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου
Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους  του  Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεών τους και την απόκτηση Κρατικού Πτυχίου μπορούν να δίνουν οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους – και από εφέτος μετά και την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης. Η όλη διαδικασία πραγματοποιούνταν δύο φορές τον χρόνο, αλλά δεν διεξάγονταν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της αναδιοργάνωσης του [Εθνικός Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης].
Στα τέλη του 2014 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις μετά από τόσο καιρό, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί από τους απόφοιτους του Δήμου , τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το της σχολής και συνεχίζουν την παράδοση των προηγούμενων εξετάσεων όπου η ήταν μεγαλύτερη του 90%. Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τις απόφοιτες της ειδικότητας Συντήρησης Έργων Τέχνης βαθμολογήθηκαν με 20 – Άριστα, γεγονός που θα τους κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην εργασίας. Η πρόεδρος, τα μέλη της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ. και το έμψυχο υλικό του εύχονται στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στην εργασία τους.
Αυτό το διάστημα επίσης έχει αρχίσει η διαδικασία για την εύρεση θέσεων για την Άσκηση των σπουδαστών του Δ’ εξαμήνου που θα ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους στις αρχές του καλοκαιριού. Η Άσκηση έχει ως βασικό αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή και συμπλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους κάνοντάς τους να συμμετέχουν σε πραγματικές συνθήκες άσκησης της ειδικότητάς τους, διαδικασία που θα τους φέρει πιο κοντά στην εργασίας. Την όλη οργάνωση έχει το γραφείο διασύνδεσης της σχολής – που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια- και φέρνει σε επαφή τις με τους σπουδαστές, και όσοι φορείς, επιχειρηματίες κ.τ.λ. ενδιαφέρονται, καλούνται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο practice.diek@gmail.com.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nαυαγοσωστική επιχορήγηση σε ΟΤΑ της Μαγνησίας #ναυαγοσωστικήκάλυψη - https://t.co/cV2wgM8EMG -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/Nh8nh2Zwjz -

  • Ν. Καρδούλας: Ανέβηκε 6 θέσεις η Ελλάδα το 2020 #βιώσιμηανάπτυξη - https://t.co/eR2w6SuaaA -

"Αλιεύοντας" την είδηση