Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου
Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους  του  Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Κρατικό πτυχίο για αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. Βόλου

Εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεών τους και την απόκτηση Κρατικού Πτυχίου μπορούν να δίνουν οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους – και από εφέτος μετά και την ολοκλήρωση της Πρακτικής τους Άσκησης. Η όλη διαδικασία πραγματοποιούνταν δύο φορές τον χρόνο, αλλά δεν διεξάγονταν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της αναδιοργάνωσης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. [Εθνικός Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης].
Στα τέλη του 2014 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις μετά από τόσο καιρό, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί από τους απόφοιτους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, τα αποτελέσματα των οποίων επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το έργο της σχολής και συνεχίζουν την παράδοση των προηγούμενων εξετάσεων όπου η επιτυχία ήταν μεγαλύτερη του 90%. Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τις απόφοιτες της ειδικότητας Συντήρησης Έργων Τέχνης βαθμολογήθηκαν με 20 – Άριστα, γεγονός που θα τους κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η πρόεδρος, τα μέλη της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. και το έμψυχο υλικό του Ι.Ι.Ε.Κ. εύχονται στους επιτυχόντες καλή σταδιοδρομία και πάντα επιτυχίες στην εργασία τους.
Αυτό το διάστημα επίσης έχει αρχίσει η διαδικασία για την εύρεση θέσεων για την Πρακτική των σπουδαστών του Δ’ εξαμήνου που θα ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους στις αρχές του καλοκαιριού. Η Πρακτική Άσκηση έχει ως βασικό αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή και συμπλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους κάνοντάς τους να συμμετέχουν σε πραγματικές συνθήκες άσκησης της ειδικότητάς τους, διαδικασία που θα τους φέρει πιο κοντά στην αγορά εργασίας. Την όλη οργάνωση έχει το γραφείο διασύνδεσης της σχολής – που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια- και φέρνει σε επαφή τις επιχειρήσεις με τους σπουδαστές, και όσοι φορείς, επιχειρηματίες κ.τ.λ. ενδιαφέρονται, καλούνται για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο practice.diek@gmail.com.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση