Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κοπή πίττας του ΤΕΕ Μαγνησίας με αιχμές και απολογισμό δράσης
Κοπή πίττας του ΤΕΕ Μαγνησίας με αιχμές και απολογισμό δράσης

Κοπή πίττας του ΤΕΕ Μαγνησίας με αιχμές και απολογισμό δράσης

Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Βόλου για μη διάθεση συνεργασίας, άφησε η πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, κατά  την αποψινή εκδήλωση κοπής πίττας, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και στις δράσεις της διοικούσας επιτροπής σε επίπεδο νομού.

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα θέματα της δημοτικής αρχής Βόλου και της συνεργασίας που δεν υπάρχει. Άλλωστε είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι όσες φορές παρεμβήκαμε, σύμφωνα με το θεσμικό μας ρόλο σε θέματα της πόλης, επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο.

Οι όποιες διαφωνίες υπήρξαν από την πλευρά του Δήμου Βόλου, κάμφθηκαν  στο τέλος ακολουθώντας την άποψη του ΤΕΕ, αφού όμως η πόλη είχε μετατραπεί σε πεδίο αντιπαλότητας και πολλές φορές σε πεδίο μάχης. Τα παρα είναι πολλά και πρόσφατα» ανέφερε η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας.

 

Για τα προβλήματα των μηχανικών είπε πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλές και θεσμοθετήσεις νέων όρων και κανόνων. Αλλαγές όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών, οι οποίοι δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα στους ιδιοκτήτες, λόγω των ασαφειών στο νόμο και τα οπoία κλήθηκαν οι μηχανικοί να επιλύσουν.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Δασών Μαγνησίας, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Λάρισας, το Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Σύλλογο Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας υλοποίησε άμεσα ενημερωτικές ημερίδες στο Δήμο Βόλου, το δήμο Αλμυρού και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, και προσπαθήσαμε μέσω της συνέργειας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

«Ωστόσο άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και πως οι επιτροπές θα μπορέσουν να αποφασίσουν για την πληθώρα των διαφορετικών περιπτώσεων. Οι δασικοί χάρτες είναι χωρίς αμφισβήτηση αναγκαίοι για τη χώρα και έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια ωστόσο η υλοποίησή τους δε διαφαίνεται να είναι άμεση και είναι σαφώς ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην παρούσα φάση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας» ανέφερε.

Στα θετικά βήματα της χρονιάς   προσμέτρησε την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

 

Το ΤΕΕ Μαγνησίας –όπως εξήγησε- αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί ημερίδες ενημέρωσης σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο υπό την αιγίδα των δύο Δήμων. Η κοινή μας προσπάθεια είναι να ενημερωθεί το σύνολο των ιδιοκτητών τόσο για την αναγκαιότητα της δήλωσης της περιουσίας όσο και για την διαδικασία ώστε να λύσουμε πιθανές απορίες ή ανησυχίες των ιδιοκτήτων και ολοκληρωθεί ομαλά και άμεσα η περίοδος των δηλώσεων.

Παράλληλα άμεση ήταν η παρέμβαση του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας και την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της καύσης του , απαιτώντας να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος τόσο στις προδιαγραφές των υλικών, όσο και στις μονάδες καύσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην κοινή παρέμβαση που  συντέλεσε στο να διεξαχθούν άμεσα έλεγχοι εκείνη την περίοδο , στο διευρυμένο συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ και στην αντίδραση του φορέα στη δημιουργία μονάδας παραγωγής από τη δημοτική αρχή Βόλου, «η οποία ουσιαστικά λειτουργεί εις βάρος της ανακύκλωσης  και παραπληροφορεί τους κατοίκους του Βόλου, ως προς τους στόχους και την σκοπιμότητά της».

Επίσης αναφέρθηκε στην εθελοντική συνδρομή μελών του ΤΕΕ σε θέματα όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου και ο εξωραϊσμός των κληροδοτημάτων του.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό   σε συνεργασία με την URBANACT θα αλλάξει η όψη των κτιρίων επί των οδών Κ. Καρτάλη και Ιάσονος που αποτελούν ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και επί χρόνια παρουσιάζουν μια εικόνα υποβάθμισης.

Κλείνοντας  μίλησε για τις και την εθελοντική προσφορά   στο πλαίσιο  συνεργασίας που ξεκίνησε για πρώτη φορά με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  και την  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της συνεργασία αυτής είναι η λύση για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου και η διεξαγωγή του 1ου πανελλαδικά μαθητικού συμβουλίου με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, γονέων και των τοπικών φορέων όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας.

«Στόχος μας για το νέο έτος είναι να παραδώσουμε τον οδηγό για τη δημιουργία ειδικών ασφαλών διαδρομών των μαθητών όπου θα καταγραφούν τα μικρά αλλά και μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά την πρόσβασή τους στο σχολείο και καθιστούν τις διαδρομές επικίνδυνες» τόνισε η πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Παρευρεθήκαν στην κοπή πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας οι: Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής, Κώστας Στεργίου, ο πρώην βουλευτής Παύλος Μαρκάκης, οι πολιτευτές Έλενα Αντωνοπούλου, Γιάννης Αναστασίου, Σούλα Μπαρτζώκα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος , οι πρώην υφυπουργοί Ζέττα Μακρή, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Γιάννης Τόλιας, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Βασίλης Μαρκογιαννάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χρήστος Λιακόπουλος, οι δήμαρχοι Δημήτρης Εσερίδης, Παναγιώτης Κουτσάφτης, οι πρώην δήμαρχοι Ελένη Λαϊτσου, Κυριάκος Μήτρου, Πάνος Σκοτινιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρηγόρης Ιγγλέσης, Γιώργος Κίτσιος, Θανάσης Λιούπης, Κώστας Χαλέβας, Βασίλης Χατζόπουλος, η επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” Νατάσα Οικονόμου, οι Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Φωτεινή Κοκκινάκη, Νικόλαος Στοϊκος, Τέλης Δουλόπουλος, οι πρώην πρόεδροι ΤΕΕ Ευάγγελος Σταυρινός, Ηλίας Ξηρακιάς, Γιάννης Πρίντζος, Σωκράτης Αναγνώστου, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χρ. Στρατηγόπουλος, ο προέδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Γιάννης Κόνσουλας, ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης,ο εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Χρηστάκης,η προέδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Τίνα Κλάρα, ο πρόεδρος Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Παναγιώτης Γιόλας, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, ο Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, ο πρόεδρος Μαγνησίας Δήμος Νταόπουλος και πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Βόλου Δημήτρης Βαΐτσης και από τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Σακκόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση