Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κοπή πίττας της ΟΕΒΕΜ
Κοπή πίττας της ΟΕΒΕΜ

Κοπή πίττας της ΟΕΒΕΜ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού ς πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Domotel Xenia Volos. Η ανταπόκριση των Σωματείων, των φορέων του Νομού και φίλων της ΟΕΒΕΜ ήταν μεγάλη, καθώς τίμησαν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη εκδήλωση. Μία εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και φέρνει κοντά την Ομοσπονδία και τα μέλη της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού Πατέρας Καλλίνικος, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιτα. Επίσης, παρευρέθηκε ο Κ.Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, εκπρόσωποι του Δήμου, ο κ.Καββαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ.Σαμαλέκος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου ς, ο κ.Ζαχείλας γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ.Λάππας πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, ο κ.Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, ο κ.Κουτσούκος πρώην πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, ο κ.Παπαδημόπουλος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου , ο κ.Βασιλείου γεν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, η κα Φράγκου εκπρόσωπος στου Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, ο κ. Γεωργουλόπουλος διευθυντής Μη Μισθωτών, ο κ.Μπράζας πρόεδρος και ο κ.Μπέλης γεν. γραμματέας της ΟΕΒΕ Φθιώτιδας, ο κ.Παληογιάννης πρόεδρος και ο κ.Σαγώνας μέλος της ΟΕΒΕ Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μίλησε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι η υπερχρέωση, η υπερφορολόγηση και τα κόκκινα δάνεια, ζητώντας στο κομμάτι των κόκκινων δανείων να υπάρχει πρώτη προτίμηση προς τους δανειολήπτες και όχι προς τα Funds.

Υποστήριξε πως η Ελληνική Οικονομία στηρίζεται στις Μικρομεσαίες και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προς την στήριξη τους. Ειδική αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι η ΓΣΕΒΕΕ γιορτάζει τα της χρόνια με κεντρική εκδήλωση στις 2 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιαστούν διάφορες δράσεις της ΓΣΒΕΕ σε αυτή την εκατονταετία.

Αξιοσημείωτη η αναφορά του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας Θεμιστοκλή Πετράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια τον Αύγουστο του 1946 και ήταν γραμματέας του ΔΣ της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. και Γενικός Γραμματέας της Ο.Β.Σ. Μαγνησίας.
Επίσης, αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε επίπεδο ΓΣΕΒΕΕ και σε επίπεδο Επιμελητηρίων.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Πλαστάρας Τρύφων έκανε μια σύντομη των δράσεων της Ομοσπονδίας την τελευταία τριετία, αναφέροντας τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί, την ύπρξη οικονομικού Και νομικού συνεργάτη που υποστηρίζει τα μέλη της Ομοσπονδίας με συμβουλές δωρεάν. Σημαντική είναι η δράση του «Κινήματος Πολιτών Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» σε συνεργασία με την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και όλους τους Συνδικαλιστικούς Φορείς Εργατικό Κέντρο , ΑΔΕΔΥ, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Σύνδεσμο Βιομηχάνων και την έταιρη Ομοσπονδία, κ.α.

Η ΟΕΒΕΜ έχει δηλώσει την παρουσία της και έχει πρωτοστατήσει σε Απεργιακές Κινητοποιήσεις, από κοινού με φορείς του Νομού , όπως το Εργατικό Κέντρο Βόλου και την ΑΔΕΔΥ. Από τις δράσεις της Ομοσπονδίας, δεν λείπουν οι συναντήσεις με φορείς της Μαγνησίας, όπως το Πανεπιστήμιο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Εξίσου σημαντικές και αποτελεσματικές οι συναντήσεις με ΟΕΒΕ της υπόλοιπης Ελλάδος αλλά και οι διοργανώσεις ενημερωτικών ημερίδων. Βασική δράση της ΟΕΒΕΜ είναι η Έρευνα Αποτύπωσης Οικονομικών Στοιχείων των τοπικών επιχειρήσεων της Μαγνησίας, που γίνεται κάθε τετράμηνο. Τονίστηκε ακόμα πως η ΟΕΒΕΜ λαμβάνει θέση και παρεμβαίνει σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος προς όφελος των Σωματείων μελών της αλλά και την ς συνολικά. Για το 2019 έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση όλων των Ομοσπονδιών της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας με ειδική αναφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της περιοχής.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρόσωπα που υπηρέτησαν την ΟΕΒΕΜ και συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Συγκεκριμένα τιμή αποδόθηκε στον Πιλάτο Αχιλλέα και στον Τσανάκα Ιωάννη παλιούς ταμίες της ΟΕΒΕΜ, προερχόμενοι από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Καταστηματαρχών Βόλου και στον Ζαχείλα Ευάγγελο, ο οποίος ως παλιό μέλος της Διοίκησης με τις ενέργειες του πρωτοστάτησε στην αγορά του ιδιόκτητου ακινήτου της Ομοσπονδίας στην οδό Κουταρέλια.

Τέλος βραβεύτηκαν παιδιά μελών συναδέλφων που πέρασαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Η της εκδήλωσης έγινε από την Παναγιώτα Φιλίππου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση