Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65
Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Ενημέρωση για την υλοποίηση του έργου που αφορά το «Βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65», ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ο ς Μαγνησίας της έας Δημοκρατίας .

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού σχετικά με τα συμπεράσματα της σύσκεψης με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι θετική για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου αυτού έργου, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενης διάρκειας κατασκευής 3 ετών. Λόγω των μεγεθών, η κατασκευή του σχεδιάζεται να καλυφθεί κυρίως από το δάνειο της ΕΤΕπ και δευτερευόντως από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, το και Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την , τόσο για τη χρηματοδότηση του νέου κλάδου του Ε65 όσο και για την έγκριση του φακέλου του έργου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει πως το βόρειο τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ., έχει στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αφού θα συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Θα ξεκινά από τα Τρίκαλα και περνώντας από Μετέωρα- Καλαμπάκα θα καταλήγει στην Εγνατία Οδό, 15 χλμ δυτικά των Γρεβενών.

Η κατασκευή του βόρειου τμήματος θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65 καθιστώντας τον ένα πλήρη οδικό άξονα που μεταξύ άλλων θα συνδέει τη Μαγνησία με τη βορειοδυτική Ελλάδα και έμμεσα το λιμάνι του Βόλου με τη Ηγουμενίτσα, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στο διαμετακομιστικό , στον τουρισμό και στην του νομού.

Επειδή, ακριβώς, η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα έχει πολλά έμμεσα αναπτυξιακά οφέλη για τη Μαγνησία, ο ς της έας Δημοκρατίας ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποια είναι ακριβώς τα προς επίλυση θέματα που συζητήθηκαν με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

2. Ποιο θα είναι τελικά το χρηματοδοτικό σχήμα / σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων που θα αξιοποιηθούν για τη κατασκευή του έργου

3. Ποιο είναι το σχεδιαζόμενο χρονοδιάγραμμα τροποποίησης της ς παραχώρησης και θέσης αυτής σε ισχύ

4. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα τυχόν αναγκαίες για το έργο απαλλοτριώσεις; Αν ναι, σε ποια σημεία της νέας χάραξης του Ε65

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση