Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65
Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Κων. Μαραβέγιας: Στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Μαγνησίας το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65

Ενημέρωση γι την υλοποίηση του υ που φορά το «Βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65», ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ο βουλευτής ς της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού σχετικά με τα συμπεράσματα της σύσκεψης με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι θετική για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου αυτού υ, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενης διάρκειας κατασκευής 3 ετών. Λόγω των μεγεθών, η κατασκευή του σχεδιάζεται να καλυφθεί κυρίως από το δάνειο της ΕΤΕπ και δευτερευόντως από κονδύλια του .

Όπως έγινε επίσης γνωστό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε με την Ε.Ε., τόσο για τη χρηματοδότηση του νέου κλάδου του Ε65 όσο και για την έγκριση του φακέλου του έργου από την ενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει πως το βόρειο τμήμα του Ε65, μήκους 70,5 χλμ., έχει στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αφού θα συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Θα ξεκινά από τα Τρίκαλα και περνώντας από Μετέωρα- Καλαμπάκα θα καταλήγει στην Εγνατία Οδό, 15 χλμ δυτικά των ρεβενών.

Η κατασκευή του βόρειου τμήματος θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65 καθιστώντας τον ένα πλήρη οδικό άξονα που μεταξύ άλλων θα συνδέει τη με τη βορειοδυτική Ελλάδα και έμμεσα το λιμάνι του Βόλου με τη Ηγουμενίτσα, δίνοντας έτσι σημαντική ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο, στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή του νομού.

Επειδή, ακριβώς, η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας θα έχει πολλά έμμεσα αναπτυξιακά οφέλη για τη Μαγνησία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποια είναι ακριβώς τα προς επίλυση θέματα που συζητήθηκαν με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

2. Ποιο θα είναι τελικά το χρηματοδοτικό σχήμα / σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων που θα αξιοποιηθούν για τη κατασκευή του έργου

3. Ποιο είναι το σχεδιαζόμενο χρονοδιάγραμμα τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης και θέσης αυτής σε ισχύ

4. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα τυχόν αναγκαίες για το έργο απαλλοτριώσεις; Αν ναι, σε ποια σημεία της νέας χάραξης του Ε65

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση