Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κων. Μαραβέγιας: Ψηφιακά άλματα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Κων. Μαραβέγιας: Ψηφιακά άλματα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Κων. Μαραβέγιας: Ψηφιακά άλματα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Στη συστηματική προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αναφέρεται σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του σχεδίου νόμου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια δεν αφορά μόνο την στήριξη παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας. Πέρα από την αναμφισβήτητα αναπτυξιακή αυτή διάσταση, που θα ενισχύσει τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται καινοτόμα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών που συνιστούν ψηφιακά άλματα.

Μεταξύ άλλων δίνεται πλέον η δυνατότητα στο κοινό να συναλλάσσεται με τα και με βιντεοκλήση. Στο εξής, υπηρεσίες των για τις οποίες σήμερα δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένα συστήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, θα προσφέρονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα τελικά πιστοποιητικά και οι ζητούμενες βεβαιώσεις θα αποστέλλονται, είτε ταχυδρομικά στο σπίτι, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα του αιτούντα.
Εξίσου σημαντική καινοτομία συνιστά η ψηφιακή υπηρεσία διαβίβασης στοιχείων τίτλων σπουδών (eDiplomas).

Πρόκειται για πρωτοποριακή εφαρμογή που θα προσφέρεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) σε όλους τους απόφοιτους Ελληνικών ΑΕΙ ή αναγνωρισμένων από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π σχολών του εξωτερικού. Ουσιαστικά θα πιστοποιείται αυτόματα, χωρίς καμία ταλαιπωρία των αποφοίτων, η εκ μέρους τους κτήση των αντιστοίχων τίτλων σπουδών και θα διαβιβάζονται τα στοιχεία αυτών απευθείας στους φορείς του δημοσίου που επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι.

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα για τους εργαζόμενους γονείς -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που έρχεται να συμπληρώσει αυτό των voucher. Πρόκειται για επιδοτήσεις οικογενειών ύψους 30 εκατ. Ευρώ που θα καλύψουν άμεσες ανάγκες φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς από 1ης Σεπτεμβρίου 2020.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση