Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κων. Μαραβέγιας: Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να διαγραφεί
Κων. Μαραβέγιας: Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να  διαγραφεί

Κων. Μαραβέγιας: Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να διαγραφεί

Την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπογραμμίζει σε επιστολή του προς την Ένωση Ποντίων Ν. ς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή τη 19η Μαΐου που έχει αναγνωριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαραβέγιας: “Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σφαγιάστηκαν, αφανίστηκαν και εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους , με τον πλέον βάρβαρο τρόπο. Παράλληλα, όμως, τιμούμε και όλους όσοι αγωνίστηκαν επί σειρά ετών προκειμένου να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων.

Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να διαγραφεί. Η διατήρηση της μνήμης είναι αναγκαία προκειμένου να αποτίσουμε τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι αναγκαία για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Εξάλλου, οι ίδιοι οι Πόντιοι δεν επέλεξαν τη λήθη, αλλά τον δρόμο της μνήμης και της γνώσης, διεκδικώντας ιστορικά την αναγνώριση της γενοκτονίας από το υπεύθυνο γι' αυτούς τουρκικό κράτος. Ένας λαός με πάθος για την ελευθερία, την αλήθεια, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Η Ένωση Ποντίων Ν. ς έχει συμβάλει σημαντικά στο να διατηρηθεί άσβεστη η φλόγα του Ποντιακού Ελληνισμού και να μεταλαμπαδεύσει στην πολιτιστική κληρονομιά του στις επόμενες γενιές. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι δεν είστε μόνοι στην προσπάθεια αυτή. Είμαστε όλοι μαζί γιατί είναι όλων μας να κρατήσουμε τη δάδα της μνήμης αναμμένη. Να υπερασπιστούμε την ανάγκη του ανθρώπου να νοιώθει ασφαλής και να δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των Ποντίων”.

Επίθεση του Κων. Μαραβέγια στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων και την υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε από το βήμα της ς ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία προωθεί την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητούν να ελεγχθεί η ελληνική Κυβέρνηση για την διαχείριση των κοινοτικών πόρων που θα διατίθενται για το μεταναστευτικό.

«Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν εισπράττουμε ενοίκια από ΜΚΟ για δικά μας διαμερίσματα, που πληρώνονται με ευρωπαϊκά κονδύλια, για να στεγάζουν μετανάστες, ούτε δίνουμε απευθείας αναθέσεις δουλειάς σίτισης μεταναστών σε φίλους μας, με τους οποίους μετά μπορούμε να ανοίξουμε και μπαρ», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας άδικη την κριτική περί παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μαραβέγιας προκάλεσε τους του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες για στοχευμένες και διαδοχικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη του πρώην υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου, στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια για τα νέα αδικήματα που προέκυψαν από την έρευνα της αρμόδιας Επιτροπής της ς. «Θα αναγκαστείτε την Τετάρτη να αναλάβετε τις ευθύνες σας χωρίς άλλα σκέρτσα και μπάλες στην εξέδρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε δυο βασικά σημεία που αφορούν στην αντιμετώπιση της διαφθοράς: την απλοποίηση του ελέγχου πόθεν έσχες, ώστε να καταστεί πιο λειτουργικός, και την αυξημένη προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είπε, η ελληνική πολιτεία εγγυάται πλέον με τον πιο αυστηρό τρόπο τη διαχείριση του ευρωπαϊκού χρήματος στη χώρα μας, είτε αυτό αφορά συγχρηματοδοτούμενα έργα, είτε επιδοτήσεις, είτε ακόμα και την είσπραξη του .

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο ελέγχων και ερευνών ευρωπαϊκών οργάνων για κακοδιαχείριση, σε σχέση με τη χρηματοδότηση του μεταναστευτικού για την περίοδο 2015-2019. «Είναι μια έρευνα που φαίνεται να εφάπτεται τόσο με απευθείας αναθέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για υπηρεσίες όπως η σίτιση μεταναστών, όσο και με θέματα πόθεν έσχες», είπε.

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας έκανε ειδική αναφορά στην επέκταση της ηλεκτρονικής επίδοσης εγγράφων και στις πολιτικές , εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη γενίκευση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων στη δικαιοσύνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση