Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κων. Μαραβέγιας: Η Ν.Δ. κάνει πράξη τη δέσμευσή της για στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας
Κων. Μαραβέγιας: Η Ν.Δ. κάνει πράξη τη δέσμευσή της για στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

Κων. Μαραβέγιας: Η Ν.Δ. κάνει πράξη τη δέσμευσή της για στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

Σημαντικά μέτρα στήριξης των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Πρόκειται για υιοθέτηση προτάσεων της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (ΗΕΤΙΑ), τις οποίες στήριξε ο Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μαραβέγιας ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής.

Συγκεκριμένα:
1. Οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά %, έναντι 30% που είναι σήμερα, για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτεμβρίου.
2. Δίνονται κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια [angel investors] για , με τη μορφή εκπτώσεων φόρου επί του ποσού που επενδύεται.
3. Δημιουργείται πιλοτικό συν-επενδύσεων επιχειρηματικών αγγέλων σε με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ύψους 30 εκατομμυρίων .
4. Αυξάνεται η δημόσια συμμετοχή στο EquiFund κατά 50 εκατ. .
5. Ξεκινά soft financing για νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις ύψους εκατ. ευρώ.
6. Συγχρηματοδοτούνται στρατηγικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας με νέες δανειοδοτήσεις και από Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι ο Μαγνησίας είχε προωθήσει το αίτημα στήριξης των ελληνικών βιομηχανιών αναδυόμενων τεχνολογιών, με αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς από τις αρχές Απριλίου, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Μετά και την ανακοίνωση των μέτρων, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη την απόφασή της να περάσει η χώρα «από την άμυνα για την υγεία, στην επίθεση προς την πρόοδο», ενισχύοντας μεταξύ άλλων έναν από τους πιο υποσχόμενους και εξαιρετικά δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

«Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει τη βούληση να δώσει ώθηση στις , προκειμένου να συνεχίσουν το σημαντικό έργο προστιθέμενης αξίας που παράγουν. Στόχος είναι ο σπόρος της δημιουργίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας να ριζώσει για τα καλά στην Ελλάδα και να δώσει καρπούς, που θα τροφοδοτήσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 35χρονης και βρέφους από τις Β. Σποράδες στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZLwth33Q3M -

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

"Αλιεύοντας" την είδηση