Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των λαϊκών αγορών
Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των λαϊκών αγορών

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Αλ. Μεϊκόπουλου για ζητήματα των λαϊκών αγορών

Διδοχικές κοινοβουλευτικές πρεμβάσεις πραγματοποίησε ο Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές αγορές. Κατέθεσε, αρχικά, Αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών με την οποία διαβίβασε τις προτάσεις – θέσεις της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας για την καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών και, στη συνέχεια,αναφορά προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την ένταξη της Μαγνησίας στο σχέδιο καταβολής του βοηθήματος των 3.000 ευρώ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες των «κόκκινων περιοχών» που ήταν σε lockdown μέχρι τις 31.12.2020, διαβιβάζοντας το αίτημα της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών ειδών ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης Π.Ε. Μαγνησίας «όρδιος Δεσμός».

Η πανδημία και τα ακόλουθα περιοριστικά μέτρα επέφεραν δυνατό πλήγμα στις λαϊκές αγορές, ενώ οι παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών δεν στηρίχθηκαν από την που περιορίστηκε σε πενιχρές ενισχύσεις και αυτές με καθυστερήσεις και αποκλεισμούς.

Εν μέσω πανδημίας, μάλιστα, η επιχείρησε με ένα νομοσχέδιο υπό επεξεργασία να αλλάξει διαπαντός τις λαϊκές αγορές, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, και να τις μετατρέψει σε υπαίθρια σουπερμάρκετ, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αναστείλει υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων πανελλαδικά.

Αντί να επεξεργάζεται μέτρα ενίσχυσης των ανθρώπων της λαϊκής ς, να ακούει τα αιτήματά τους και να συνεργάζεται μαζί τους, η κυβέρνηση προετοίμασε ένα νομοσχέδιο που εξοστρακίζει τους παραγωγούς και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών που στην πλειονότητά τους έχουν χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα, το οποίο στη συνέχεια αρνήθηκε και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο με τι τρόπο θα το επαναφέρει.

Βρισκόμαστε σε αναμονή, λοιπόν, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων που, όπως υπόσχεται, θα σημάνει μια νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές. Τα πρώτα δείγματα γραφής πού έδωσε και πήρε πίσω άρον άρον ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως έδειχναν μάλλον ένα τέλος εποχής για τις λαϊκές αγορές.

Εξαιρετικά υποστελεχωμένες οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Αχιλλοπούλειου οσοκομείου Βόλου

Επείγουσαεπιστολή προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (5η ΥΠΕ)

Αξιότιμε κύριε Υπεάρχη,

Ο  Οργανισμός του οσοκομείο Βόλου προβλέπει 53 οργανικές θέσεις ειδικοτήτων για την κάλυψη των τεχνικών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σήμερα, όπως αναφέρεται και στον τοπικό τύπο, το Νοσοκομείο διαθέτει μόλις 18 υπαλλήλους τεχνικών ειδικοτήτων, καθώς την τελευταία δεκαετία έγιναν που δεν αναπληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο διαθέτει τρεις μόνιμους ηλεκτρολόγους και έναν επικουρικό, ενώ το αντικείμενο επιβάλει παρουσία δύο ηλεκτρολόγων από κοινού για την κάλυψη των βαρδιών όλου του 24ώρου.

Παντελής είναι η έλλειψη της ειδικότητας του θερμαστή για τη λειτουργία του λεβητοστασίου του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως επιβάλλεται η κάλυψη του χώρου με φυσική παρουσία θερμαστή σε 24ωρη βάση.

Από την ειδικότητα του υδραυλικού, το Αχιλλοπούλειο διαθέτει αυτή τη στιγμή μόνο ένα μόνιμο υπάλληλο και απασχολεί και έναν ακόμα από Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ενώ και πάλι η φύση του Νοσοκομείου ως δευτεροβάθμια δομή υγείας απαιτεί 24ωρη κάλυψη.

Σε πλήρη υποστελέχωση ο τομέας Ιατρικών Αερίων, που δεν διαθέτει ούτε ένα υπάλληλο.

Ελλείψει μόνιμου προσωπικού των κατάλληλων τεχνικών ειδικοτήτων, η πρακτική που εφαρμόζεται είναι κάλυψη των  σχετικών αναγκών μέσω εργολαβιών, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην κάλυψη των  τεχνικών αναγκών του Νοσοκομείου με ασφαλή τρόπο.

Οι κρίσιμες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εδώ και ένα χρόνο, έχουν φέρει το Νοσοκομείο Βόλου στη πρώτη θέση της «μάχης» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με στόχο την επαρκή και αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη των πολιτών της Μαγνησίας.

Η στελέχωση όλων των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών, με το κατάλληλο προσωπικό, όπως αυτό υπαγορεύεται από τον Οργανισμό του αποτελεί αναγκαιότητα για την ενίσχυση του και την έμπρακτη διευκόλυνση του υγειονομικού του έργου.

Παρακαλείσθε όπως παρέμβετε άμεσα, ώστε να στελεχωθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, όπως αυτό προβλέπεται στον Οργανισμό του, με τρόπο που να εξασφαλίζει την επαρκή και ασφαλή τεχνική κάλυψη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση