Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » KKE:«Πανάκριβο ‘εμπόρευμα’ οι παιδικοί σταθμοί και η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών»
KKE:«Πανάκριβο ‘εμπόρευμα’ οι παιδικοί σταθμοί και η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών»

KKE:«Πανάκριβο ‘εμπόρευμα’ οι παιδικοί σταθμοί και η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών»

Η Μπέου –Θεοδώρου, στο Δήμο , συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών επιβάλλει πανάκριβα δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι τα εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, έχει πληγεί από την παρατεταμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που έχει τσακίσει τους μισθούς των εργαζομένων, που γενικεύει την ελαστική και μερική απασχόληση, που στέλνει στην ανεργία καθημερινά χιλιάδες νέους εργαζόμε, που επιβάλλει νέα φορολογικά χαράτσια, η δημοτική αρχή συνεπής στην ανταποδοτική – επιχειρηματική αντίληψη για τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και σε απόλυτη αντιστοιχία με την πολιτική της κυβέρνησης επιβάλλει και τα δικά της χαράτσια.

Έτσι εκατοντάδες παιδιά, για ακόμη μια φορά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, θα στερηθούν την προσχολική , τη δημιουργική απασχόληση και τη κοινωνικοποίηση, που είναι καθοριστικές δραστηριότητες για την ομαλή ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες για να καλύψουν συνολικά τις ανάγκες βρεφικής φροντίδας και προσχολικής ς, αλλά και γιατί εκατοντάδες νέα ζευγάρια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τροφεία, που φτάνουν έως και τα 160 €, στο κόστος της μετακίνησης, που χρεώνεται 70 €, και στο κόστος των απογευματινών ή θερινών δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης. Ταυτόχρονα οι οικογένειές τους θα βρεθούν σε αξεπέραστο αδιέξοδο γιατί δεν θα έχουν που να απασχολήσουν τα παιδιά τους, αντιμέτωποι με την καθημερινή ζούγκλα της εργασιακής περιπλάνησης προκειμένου να «βγάλουν το ψωμί τους».

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλούν τους εργαζόμε και τους γονείς, με τα σωματεία τους και αγώνα να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή Βόλου να διασφαλιστεί η δωρεάν ένταξη στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών και να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις όλων των οικογενειών, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα τροφεία και να εξασφαλιστεί πλήρης και ποιοτική σίτιση για όλα τα παιδιά. Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που θα εξασφαλίζουν με την ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης, ενιαία, την κάλυψη των αναγκών προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα παιδιά χωρίς κοινωνικές και ταξικές διακρίσεις, γιατί αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση