Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»
ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»

ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου επισκέφθηκε, χθές, Παρασκευή 15 Απριλίου, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βόλο.

Όπως είναι γνωστό, στο Κέντρο Φιλοξενίας έφτασαν, ύστερα από 4 ημέρες περιπλάνηση 203 με καταγωγή από τη Συρία, από τους οποίους οι 103 είναι και παιδιά. Οι φιλοξενούνται σε στεγασμένο χώρο (πρώην αντιπροσωπεία και συνεργείο αυτοκινήτων), σε τρεις μεγάλους ενιαίους χώρους, που την ευθύνη λειτουργίας έχει αναλάβει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στρατιωτών και των αξιωματικών, στο Κέντρο Φιλοξενίας υπάρχουν σημαντικές ψεις. Υπάρχει άμεση ανάγκη για περισσότερα τραπέζια και καθίσματα για τη (υπάρχουν μόνο δέκα τραπέζια), χρειάζεται η τοποθέτηση κατάλληλου σκίαστρου στον αύλιο χώρο, όπου περνούν πολλές ώρες της ημέρας οι πρόσφυγες και κυρίως τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχουν κρεβάτια και στρώματα με αποτέλεσμα να κοιμούνται στο δάπεδο, χρειάζονται κατάλληλα διαχωριστικά ώστε να δημιουργούνται, κατά κάποιο τρόπο, «ιδιωτικοί» χώροι παραμονής.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη των προσφύγων, που προς το παρόν την έχει αναλάβει με πολλές δυσκολίες, λόγω των περιορισμένων υποδομών, ο στρατός.

Οι πρόσφυγες είπαν στον Κ. Στεργίου, στις συνομιλίες που είχε μαζί τους, ότι είναι αφάνταστα ταλαιπωρημένοι από τις διαρκείς μετακινήσεις τους, ότι δεν γνωρίζουν πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν στην περιοχή και ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τα ταξίδι τους προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Κώστας Στεργίου κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τους ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ, αντίθετα με τα άλλα κόμματα, που ουσιαστικά συμφωνούν με τη πολιτική της Ε.Ε. για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο πλευρό τους και δδικεί να μπορούν να φτάσουν στον τελικό προορισμό που επιθυμούν. Τόνισε ακόμη ότι για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα και στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βόλο θα έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ.

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή τους απαιτώντας από τη δημοτική αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για την άμεση κάλυψη των ψεων που παρατηρήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση