Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»
ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»

ΚΚΕ: «Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Βόλου με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Κ. Στεργίου επισκέφθηκε, χθές, Παρασκευή 15 Απριλίου, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βόλο.

Όπως είναι γνωστό, στο Κέντρο Φιλοξενίας έφτασαν, ύστερα από 4 ημέρες περιπλάνηση 203 με κατ από τη , από τους οποίους οι 103 είναι ανήλικοι και παιδιά. Οι φιλοξενούνται σε στεγασμένο χώρο (πρώην αντιπροσωπεία και συνεργείο αυτοκινήτων), σε τρεις μεγάλους ενιαίους χώρους, που την ευθύνη λειτουργίας έχει αναλάβει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στρατιωτών και των αξιωματικών, στο Κέντρο Φιλοξενίας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Υπάρχει άμεση ανάγκη για περισσότερα τραπέζια και καθίσματα για τη σίτιση (υπάρχουν μόνο δέκα τραπέζια), χρειάζεται η τοποθέτηση κατάλληλου σκίαστρου στον αύλιο χώρο, όπου περνούν πολλές ώρες της ημέρας οι πρόσφυγες και κυρίως τα μικρά παιδιά, δεν υπάρχουν κρεβάτια και στρώματα με αποτέλεσμα να κοιμούνται στο δάπεδο, χρειάζονται κατάλληλα διαχωριστικά ώστε να δημιουργούνται, κατά κάποιο τρόπο, «ιδιωτικοί» χώροι παραμονής.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη σίτιση των προσφύγων, που προς το παρόν την έχει αναλάβει με πολλές δυσκολίες, λόγω των περιορισμένων υποδομών, ο στρατός.

Οι πρόσφυγες είπαν στον Κ. Στεργίου, στις συνομιλίες που είχε μαζί τους, ότι είναι αφάνταστα ταλαιπωρημένοι από τις διαρκείς μετακινήσεις τους, ότι δεν γνωρίζουν πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν στην περιοχή και ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τα δι τους προς τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Κώστας Στεργίου κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επέμβαση , Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τους ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ, αντίθετα με τα άλλα κόμματα, που ουσιαστικά συμφωνούν με τη της Ε.Ε. για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο πλευρό τους και διεκδικεί να μπορούν να φτάσουν στον τελικό προορισμό που επιθυμούν. Τόνισε ακόμη ότι για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα και στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Βόλο θα έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ.

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή τους απαιτώντας από τη δημοτική αρχή Βόλου και την Θεσσαλίας να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση